Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ostali su bez kuće: 'Promatrao sam kako gori sve što imam...'

Josipu Mariniću (82) iz Samatovaca prije samo dva tjedna umrla je supruga. Još uvijek se nije oporavio od šoka. U srijedu mu je izgorjela kuća

Samatovci: Obiteljska kuća stradala u požaru
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
62 komentara

Uplašeni  Josip Marnić (82) stajao je u hlačama i majici u dvorištu svoje kuće u Samatovcima i u nevjerici gledao kako mu vatra uništava sve što je stekao u životu. Kada je u sobi osjetio dim pomislio je kako nije dobro zatvorio vratašca na peći na drva kojom se grijao, ali je pošao za svaki slučaj van da provjeri je li sve u redu. Vatra je tada već plamtjela iz krova pa se nije više usudio ni vratiti u kuću.

U jako malo vremena sve je njegovo izgorjelo u plamenu iako su vatrogasci i Bizovca i Samatovaca brzo došli i počeli gasiti što se ugasiti da. 

- Nije bilo nade. To je stara kuća, napravljena još od tzv štukature koja je brzo gorivi materijal. U kući smo živjeli tata, ja i moj sin. Tata se u svojoj sobi grijao na peć na drva, a u mojoj sobi je bila peć na struju koju sam isključio kada sam ujutro išao na posao. Tati sam naložio vatru u peći da mu bude toplo kada ustane. Sin i ja smo ustali ranije jer radimo od 7 i malo prije 7 smo i otišli od kuće. Tata je tada bio budan. Požar je izbio nešto prije 8 sati, ne znamo točno gdje i zašto. Vatrogasci su rekli da se pretpostavlja da je požar izbio u tom dijelu gdje je peć na drva ali ne razumijem kako i zašto, kaže Miroslav Marnić (56) koji je čuo da mu gori kuća kada ga je na posao nazvala od brata žena koja živi u blizini i koja je vidjela da gori kuća i čula je vatrogasce.

- Sada se moramo snalaziti. Ponudili su nam pomoć iz općine i ljudi iz sela. Negdje ćemo se smjestiti dok ne vidimo što ćemo sa tim ostacima od kuće, ima li smisla to uopće obnavljati. Unutra nam je izgorjelo baš sve što smo imali. Namještaj, odjeća, stvari, dokumenti. Ništa nismo uspjeli spasiti jer kad je ta vatra krenula, zapalila strop od štukature, to je kao da je u požar netko dolio ulje. Krov je nestao u svega par minuta a onda i ostalo. Bitno da tata nije nastradao, dodaje kroz suze Miroslav koji, zajedno sa sinom radi u općinskoj tvrtki Sanitacija, dok je njegov otac u maloj poljoprivrednoj mirovini. Još se nisu oporavili od tragedije od prije dva tjedna kada im je umrla mama, a sada još i ovaj požar.
 

Možda vas zanima i ovo:
Message