Obavijesti

News

Komentari 46

Ostao je samo jedan: Strahuje li za život i zadnji Kimov brat?

Ostao je samo jedan: Strahuje li za život  i zadnji Kimov brat?
1

Polubrat Kim Jong-una ubijen je u zračnoj luci navodno jer je predstavljao opasnost za vlast. Vođa Sjeverne Koreje ima još jednog brata, ali on se navodno ne zanima za politiku...

VIDEO

Polubrat Kim Jong-una ubijen je u zračnoj luci. Sumnja se da su ga ubile dvije agentice. Sad se postavlja pitanje, da li je u opasnosti i Kimov brat Kim Jong-chul.

Kim Jong-nam (45), polubrat sjevernokorejskog vođe, ubijen je nedavno u zračnoj luci u Kuala Lumpuru. Navodno su ga dvjema otrovnim iglama ubile dvije tajne agentice. 

Kim Jong-nam je bio najstariji sin prethodnog vladara Sjeverne Koreje Kim Jong-ila, a mnogi su vjerovali da će upravo on biti njegov nasljednik. Proteklih godina živio je u egzilu, povremeno je kritizirao režim svoje obitelji, a zagovarao je i reforme u Sjevernoj Koreji. Mediji pišu kako je Jong-nam možda ubijen jer ga se Kim Jong-un bojao. 

Lee Byong Ho, šef tajne službe Južne Koreje, tvrdi da vođa Sjeverne Koreje pati od paranoje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Režim u Pjongjangu je još 2012. godine pokušao ubiti Jong-nama. Prema špekulacijama iz Južne Koreje napad možda ima veze s Kinom. Kim Jong-un još čeka službeno priznanje iz Pekinga pa se navodno bojao da je Kina htjela etablirati "marionetsku vladu" na čelu s Jong-namom.

Za razliku od Kim Jong-nama, Kim Jong-chul navodno nema interesa za politiku. Iako je stariji od Kim Jong-una i također je mogao biti nasljednik, Jung-chul se interesira samo za glazbu i  Eric Clapton. Za njega se priča da bi bio vrlo uspješan gitarist, piše Bild. 

Kim Jong-il imao je tri sina

Kim Jong-il je imao tri sina s različitim ženama. Kim Jong-nam je bio najstariji sin. Majka mu je bila glumica. Godinama je bio potencijalni nasljednik oca. No nakon smrti Kim Jong-ila nasljednik je postao Kim Jong-un. 

Kim Jong-un ima mlađu sestru Kim Yo-jong i navodno jednu polusestru. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...