Obavijesti

News

Komentari 23

Oštetio ga kamion: Pukao most na Čiovu, promet u kolapsu

Oštetio ga kamion: Pukao most na Čiovu, promet u kolapsu
1

Obzirom na gužvu u prometu, molimo vozače za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, te uputa i naredbi policijskih službenika, rekli su iz splitske policije

VIDEO

Iz splitske policije je, nakon što je prije podneva čiovski most oštećen, poslali i službenu obavijest. Promet je na nekoliko sati bio zatvoren za sva vozila i tako je Čiovo, de facto, bilo potpuno odsječeno od kopna. Iza 14 sati je pak prometovanje dozvoljeno za automobile.

POGLEDAJTE VIDEO:

-  Obavještavamo građane da se, zbog oštećenja dijela konstrukcije čiovskog mosta, promet na mostu odvija naizmjenično jednim kolničkim trakom, uz regulaciju policijskih službenika, koji su na terenu uz djelatnike Hrvatskih i Županijskih cesta. Napominjemo kako je promet preko mosta dozvoljen samo osobnim vozilima, odnosno vozilima mase ispod 3.5 tona.  Na navedenoj lokaciji biti će postavljena privremena prometna signalizacija, koja će se tamo nalaziti do daljnjeg, odnosno do sanacije oštećenja. Obzirom na gužvu u prometu, molimo vozače za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, te uputa i naredbi policijskih službenika - rekli su iz splitske policije.

Podsjetimo, stanovnici Trogira muku muče s prometom u ljetnim mjesecima. Zato se već godinama inzistira na izgradnji novog mosta, no nakon što je projekt pokrenut, Hrvatske ceste su krajem ožujka prošle godine raskinule ugovor s tvrtkom Viadukt o građenju mosta kopno-otok Čiovo, zbog, kako su kazali, nemogućnosti upravljanja tim projektom te kašnjenja i problema u kojima se našla ta zagrebačka građevinska tvrtka. Odlučeno je da se pokrene novi postupak nabave.

Iz HC-a su tada kazali i da je do tada bilo realizirano 57 posto radova na tom projektu te da će nakon odabira novog izvođača nastojati krenuti u radove 'punom žestinom' kako bi ih što prije priveli kraju.

U listopadu 2017. su Hrvatske ceste odabrale zajednicu ponuditelja Poduzeće za ceste Split i Strabag za izgradnju mosta kopno-otok Čiovo, procijenjene vrijednosti 95 milijuna kuna bez PDV-a,

Zbog velike prometne važnosti tog mosta za Trogir i okolicu te Dalmaciju, most bi trebao biti u prometu do početka turističke sezone 2018., a završetak njegove gradnje predviđen je za sredinu lipnja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa