Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Oštetio ga kamion: Pukao most na Čiovu, promet u kolapsu

Obzirom na gužvu u prometu, molimo vozače za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, te uputa i naredbi policijskih službenika, rekli su iz splitske policije

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
23 komentara

Iz splitske policije je, nakon što je prije podneva čiovski most oštećen, poslali i službenu obavijest. Promet je na nekoliko sati bio zatvoren za sva vozila i tako je Čiovo, de facto, bilo potpuno odsječeno od kopna. Iza 14 sati je pak prometovanje dozvoljeno za automobile.

POGLEDAJTE VIDEO:

-  Obavještavamo građane da se, zbog oštećenja dijela konstrukcije čiovskog mosta, promet na mostu odvija naizmjenično jednim kolničkim trakom, uz regulaciju policijskih službenika, koji su na terenu uz djelatnike Hrvatskih i Županijskih cesta. Napominjemo kako je promet preko mosta dozvoljen samo osobnim vozilima, odnosno vozilima mase ispod 3.5 tona.  Na navedenoj lokaciji biti će postavljena privremena prometna signalizacija, koja će se tamo nalaziti do daljnjeg, odnosno do sanacije oštećenja. Obzirom na gužvu u prometu, molimo vozače za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, te uputa i naredbi policijskih službenika - rekli su iz splitske policije.

Podsjetimo, stanovnici Trogira muku muče s prometom u ljetnim mjesecima. Zato se već godinama inzistira na izgradnji novog mosta, no nakon što je projekt pokrenut, Hrvatske ceste su krajem ožujka prošle godine raskinule ugovor s tvrtkom Viadukt o građenju mosta kopno-otok Čiovo, zbog, kako su kazali, nemogućnosti upravljanja tim projektom te kašnjenja i problema u kojima se našla ta zagrebačka građevinska tvrtka. Odlučeno je da se pokrene novi postupak nabave.

Iz HC-a su tada kazali i da je do tada bilo realizirano 57 posto radova na tom projektu te da će nakon odabira novog izvođača nastojati krenuti u radove 'punom žestinom' kako bi ih što prije priveli kraju.

U listopadu 2017. su Hrvatske ceste odabrale zajednicu ponuditelja Poduzeće za ceste Split i Strabag za izgradnju mosta kopno-otok Čiovo, procijenjene vrijednosti 95 milijuna kuna bez PDV-a,

Zbog velike prometne važnosti tog mosta za Trogir i okolicu te Dalmaciju, most bi trebao biti u prometu do početka turističke sezone 2018., a završetak njegove gradnje predviđen je za sredinu lipnja.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message