Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rad za opće dobro: Rojs dobio godinu dana zatvora uvjetno

Ljubo Ćesić Rojs stigao je u četvrtak ujutro na Županijski sud u Zagrebu po presudu. Vidno dobro raspoložen, pjevao je i pokazivao fotografije starih prijatelja

goran Stanzl/PIXSELL
Foto: goran Stanzl/PIXSELL
210 komentara

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, stigao je na Županijski sud u Zagrebu pjevajući. Vidno dobro raspoložen, pokazivao je fotografije starih prijatelja i pričao o Gojku Šušku i Franji Tuđmanu. Pravosudni policajci morali su ga stišavati u zgradi suda. 

Županijski sud je Rojsa nepravomoćno osudio na godinu dana zatvora za slučaj 'Hrvatski Dragovoljac'. Naime, on je od 1997. do 1999. tom klubu otpisao tri milijuna kuna duga. Zatvorsku kaznu odradit će radom za opće dobro, odredio je sud, a Rojs je najavio kako će se žaliti na presudu.

Rojs je za oslobođen optužbi da je bez ovlasti zapovjedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša, cigareta i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji koja službeno nije bila u sastavu HV-a. Sud je zaključio da tu nije bilo ničeg spornog jer je 66. pukovnija uživala potporu MORH-a i prije i poslije Rojsova mandata u MORH-u.

Rojs: Da sam otpisao dug Partizanu, ne bi me progonili 

Presuda još nije pravomoćna, ali kakva god bude ja ću je prihvatiti. Ja sam čovjek koji poštuje neovisnost pravosuđa, rekao je Rojs nakon izricanja presude za 24sata TV

- Ponosan sam što sam potpisao da djeca hrvatskih branitelja mogu besplatno biti u našim objektima. Da sam otpis duga potpisao za Partizan, vjerojatno me ne bi progonili. Imamo takvu vlast kakvu imamo - rekao je dobro raspoloženi Rojs. 

Na pitanje ako presuda bude pravomoćna kakav će rad odabrati, Rojs kaže kako će prihvatiti bilo koju odluku koju sud donese. 

- Bio sam spreman 1991. godine uzeti pušku i bio sam spreman dati život. Bio sam u Pakracu i ranjen sam u Plitvicama kada sam vozio autobus, pa mogli bi mi spomenik podići - rekao je i ponovno zapjevao 'Evo zore, evo dana...'. 

Možda vas zanima i ovo:
Message