Obavijesti

News

Komentari 153

Ostojić: Istražujemo navodno divljanje Sauche na Sljemenu

Ostojić: Istražujemo navodno divljanje Sauche na Sljemenu
3

Podsjetimo, par sati nakon završetka druge utrke Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu i par ispijenih čašica, Saucha je navodno izvrijeđao interventne policajce

VIDEO

Ranko Ostojić, ministar policije, rekao je vezano uz navodni incident predstojnika Ureda premijera Tomislava Sauche na Sljemenu, da se provjeravaju sve okolnosti i činjenice.

- Unutarnja kontrola prema priopćenju Ravnateljstva policije provjerava sve okolnosti i činjenice i bit ćete izviješteni na vrijeme - rekao je Ostojić novinarima. 

Podsjetimo, nekoliko sati nakon završetka druge utrke Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu i par ispijenih čašica, Saucha je navodno izvrijeđao interventne policajce i prijetio im.

Priopćenjem se oglasio i Sindikat policije. Rekli su, ako je do incidenta na Sljemenu došlo, da ga oni onda najoštrije osuđuju te traže brzu i nepristranu provjeru svih navoda iz medija. Također, ako se navodni pokažu točnima, Sindikat traži da premijer Milanović reagira i sankcionira Sauchu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priopćenje Sindikata policije donosimo u cijelosti:

"Povodom medijskih natpisa o tome da je na sezonskoj utrci svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu došlo do incidenta u kojem je Tomislav Saucha, predstojnik ureda premijera Zorana Milanovića, verbalno napao policijske službenike interventne jedinice PU zagrebačke, pri čemu je istima prijetio svojim poznanstvom s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem i s glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem, Sindikat policije Hrvatske, ukoliko je do njega došlo, najoštrije osuđuje navedeni događaj, te zahtjeva provođenje brze i nepristrane provjere svih navoda iz medija.

Ukoliko je navedeno točno, a vjerujemo da je, možemo izjaviti sljedeće:

Neprihvatljivo je, a i zakonom zabranjeno, da bilo tko vrijeđa i napada policijske službenike, a još je neprihvatljivije da to čini osoba koja djeluje u sustavu državne vlasti (i to u samom njenom vrhu). Oduvijek tvrdimo da je vrijeđanje i napad na policijske službenike uvreda i napad na samu državu i njene građane. Ukoliko se navodi pokažu točnima, tražimo da se protiv počinitelja pokrene prekršajni postupak zbog kršenja čl. 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i njegovu javnu ispriku svim policijskim službenicima, osobito onima koje je, prema medijskim natpisima, verbalno napao.

Vjerujemo i nadamo se da tvrdnje o poznanstvu s ministrom unutarnjih poslova g. Ostojićem i glavnim ravnateljem policije g. Dominićem (na koje se g. Saucha, prema navodima, sam pozvao), kao i činjenica da se radi o predstojniku ureda Premijera, neće utjecati na neovisnost provođenja istrage od strane odjela unutarnje kontrole MUP-a.

Ukoliko su navodi istiniti, takvim ponašanjem je bespotrebno bačena sjena na veliki sportski događaj (svjetski skijaški skup u Zagrebu) i definitivno ne služi kao dobra reklama za Republiku Hrvatsku kao članicu EU.

Također, policijski službenici koji su djelovali na navedenom događaju ne smiju snositi nikakve posljedice, već dapače, trebaju biti nagrađeni zbog profesionalnog obavljanja svog posla.

Obzirom na sve navedeno, očekujemo da, ukoliko se navodi pokažu točnima, odreagira i sam premijer g. Milanović, te sankcionira predstojnika svog ureda g. Sauchu".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a