News

Komentari 36

Ostojić nakon infarkta i dalje na respiratoru u induciranoj komi

Ostojić nakon infarkta i dalje na respiratoru u induciranoj komi

Ranko Ostojić je u utorak završio u splitskoj bolnici. Utvrdili su da je imao infarkt prije nekoliko dana te su mu ugradili stent. Kolege vjeruju da će se oporaviti i da će mu se stanje uskoro stabilizirati

Bivši saborski zastupnik i ministar unutarnjih poslova, SDP-ovac i Splićanin Ranko Ostojić i dalje je u teškom stanju te se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja na lokalitetu Križine KBC-a Split. U induciranoj je komi, intubiran te spojen na respirator.

Podsjetimo, Ostojić je u utorak oko 13 sati završio u bolnici, bio je pri svijesti, ali jako loše. Nakon medicinske obrade ustanovljeno je kako je imao infarkt, i to prije nekoliko dana. Utvrđena su začepljenja krvih žila te je prebačen u salu za koronarografiju na Križinama gdje mu je ugrađen stent. Također, napravljen je RTG pluća, a snimka je pokazala da ima određene fibrozne promjene. Test na koronavirus pokazao se negativnim.

Njegovi kolege iz SDP-a, s kojima smo razgovarali, vjeruju i nadaju se da će se Ostojić oporaviti te da će njegovo stanje uskoro stabilizirati.

Ostojić je i 2014. godine bio u bolnici, također u teškom stanju. Na Zavodu za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti KBC-a Zagreb tada je završio zbog jakog upalnog procesa u području vrata, ali i razvoja sepse sa znakovima cirkulatornog šoka. Njegovo stanje i tada je bilo vrlo ozbiljno jer su mu, prema neslužbenim informacijama, bili privremeno zatajili jetra i bubreg.

Najčitaniji članci