News

Komentari 230

'Glasnogovornik HDZ-a je mrzitelj svega što je hrvatsko. A Beroš nema podršku svog šefa'

'Glasnogovornik HDZ-a je mrzitelj svega što je hrvatsko. A Beroš nema podršku svog šefa'

Predsjednik Zoran Milanović boravio je na 100. obljetnici Proštinske bune u Marčani, kojom prilikom je dao i izjavu medijima...

Predsjednik Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika Proštinskoj buni i potom sudjelovao na obilježavanju 100. obljetnice Proštinske bune u spomen na pobunu seljaka Proštine protiv fašističkog terora, piše N1.

Upitan o reformi zdravstva rekao je kako treba nastaviti tamo "gdje smo mi stali". 

"Obveze treba izvršavati, a ne govoriti tko ima puno ili malo. Ne treba stvarati poslovni odnos ako ne možeš izvršavati obveze. Što smo zateli i ostavili u puno težim financijskim uvjetima, kad je kamata bila 7, 8 posto, a sad je gotovo nema. I za dugove županijskih bolnica treba naći sistemsko rješenje", rekao je Milanović.

Govorio je i o Janafu, kazavši da se pokušava napraviti teza da on ima nešto s Janafom i Draganom Kovačevićem, a da je HDZ-ovac autor svega toga.

- Te teze pušta glasnogovornik HDZ-a, koji je čovjek koji je za vrijeme rata huškao na Srbe u Hrvatskoj. Taj čovjek je i dalje glasnogovornik HDZ-a. Neću spomenuti njegovo ime, ali o njemu je pisao službeni glasnik Srpskog narodnog vijeća Novosti, pa neka Pupovac i Plenković vide što s njim. Takvim ljudima nema mjesta u političkim strankama, a pogotovo ne u stranci takozvanog desnog centra, što je HDZ. On je mrzitelj svega što je hrvatsko, to je autor tih svinjarija - rekao je Milanović.

Govorio je i o Draganu Kovačeviću. “Došao je preko gospodina Čačića, bio je jedan sukob s njim kad nije dao da inspekcija uđe u Janaf, skoro je bio najuren. Ali on ostaje”, rekao je predsjednik Milanović, opisavši cijelu Kovačevićevu povijest u Janafu.

“Kakve veze ja imam s tim?”, upitao je.

Govorio je i o ministru zdravstva Viliju Berošu. “Gospodin Beroš očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši i baci kao ručnik sa strane. Žao mi je, jer je ušao u to sve možda i previše entuzijastično, ali nije znao s kime ima posla”, rekao je Milanović.

Najčitaniji članci