Obavijesti

News

Komentari 53

Oštro po ministru: 'Božinovićev problem je da je ili loše brifiran ili loše informiran ili laže...'

Oštro po ministru: 'Božinovićev problem je da je ili loše brifiran ili loše informiran ili laže...'
1

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da u najavljenoj reformi policije nema 'ništa novo' pozdravivši što će Božinović 'napokon iz skladišta izvući nešto što je prije šest godina napravljeno'

VIDEO

"Radi se o kolosalnoj reformi koja je prema njegovim izjavama svedena na kameru koja će snimati policijsko postupanje i na osobne iskaznice", komentirao je predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova u Vladi Zorana Milanovića.

Ustvrdio je da je problem kod ministra Davora Božinovića taj da je "ili loše brifiran ili loše informiran ili laže". Poručio je i da neće dozvoliti "neistine da si ogolio policiju ili da nisi sa svoje strane radio najbolje u interesu građana".

Obilježavanje 29. obljetnice pogibije 13 hrvatskih redarstvenika u Strugi Banskoj

"Pozdravljam to što će Božinović napokon iz skladišta izvući nešto što je prije šest godina napravljeno, cijela infrastruktura napravljena, svi softveri koji mogu pratiti policijsko postupanje. Tada će biti sigurniji građani, ali i policajci da neće biti u problemu oko zakonitosti postupanja", rekao je Ostojić, ističući da u najavljenoj reformi "apsolutno ništa nije novo".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

' Osobna iskaznica ne pripada u policijski dio posla već upravni'

"Čip na osobnoj iskaznici u njega možete staviti što god hoćete, to radi firma AKD. Preduvjet su baze koje su osigurane kroz davno završene i napravljene projekte. Tu ne vidim nikakvu reformu, pogotovo policije", rekao je.

Poručio je i da osobna iskaznica ne pripada u policijski dio posla već upravni, "a tko će ih distribuirati i kako ćete doći do njih, nije apsolutno nikakva reforma".

Što se tiče kamere za postupanje, Ostojić je rekao da prije šest godina MUP nije samo nabavio kamere za policijsko postupanje za 200 službenika, već i pripremio i svu drugu infrastrukturu koja ide uz to. 

Vezano za to što se kamere prikazuje kao zastarjele, poručio je da je "naravno zastarjelo ono što ste 2016. uskladištili i bilo bi suludo govoriti u ovom trenutku da se radi o najboljim uređajima".

'Policajci će imati kamere, nema čekanja na šalterima, a osobne iskaznice će biti i zdravstvene'
'Policajci će imati kamere, nema čekanja na šalterima, a osobne iskaznice će biti i zdravstvene'

Na optužbe da SDP nije povukao sredstva iz EU fondova, istaknuo je da u izvješću o primopredaji vlasti sve piše te ustvrdio da "ministar Božinović to nije sposoban pogledati i pročitati".

"Svi otoci na plavoj granici opremljeni su radarskim sustavima za nadzor Jadrana. Nacionalni pomorski centar napravljen je upravo u vrijeme  Milanovićeve vlade, kao i mobilna zapovjedna vozila, mobilni šalterski kombiji, sustav e-policija, AVL sustav- automatsko praćenje vozila, pet operativno-komunikacijskih centara potpuno je opremljeno", nabrajao je Ostojić.

'Nisam se slikavao kao Božinović'

Naveo je i da su jedini helikopteri koji su nabavljeni u Hrvatskoj, nabavljeni u vrijeme dok je on bio ministar. 

"Kada netko kaže da ste samo ostavili dvogled za zaštitu granice onda je to sramotna laž", poručio je.

Rekao je i da je suludo 2020. pitati nekoga tko je bio do 2015. na poziciji zašto nije iskoristio sredstva koja su bila na raspolaganju za vrijeme u kojem niste ministar.

Podsjetio je da je 6200 graničnih policijskih službenika bilo uvjet za ulazak u EU prije 1. srpnja 2013., a kasnije se, kaže, HDZ s time hvalio na plakatima kako ima 6500 graničnih policijskih službenika.

Hrvatska dobiva nove osobne: Imat će čip i bit će elektronske
Hrvatska dobiva nove osobne: Imat će čip i bit će elektronske

"Ne možete  imati sigurnost i povjerenje u nekoga tko na taj način bezlično iznosi neistine, podcjenjuje sve napore koje su radili policijski službenici i ljudi koji su određivali što napraviti", komentirao je Ostojić.

"Nisam se slikao kao Božinović, odlazi na ta mjesta, ispred svakog vozila se nacrtao, vjerojatno bi slika bila drugačija", ustvrdio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji