Obavijesti

News

Komentari 61

Osuđen na 40 godina zatvora: Dvojicu susjeda ubio iz koristi

Osuđen na 40 godina zatvora: Dvojicu susjeda ubio iz koristi
17

Sud je u cijelosti prihvatio navode optužnice po kojoj je Mitrović u listopadu 2016. godine nožem iz koristoljublja najprije usmrtio Marinka Tomića, a nekoliko dana kasnije i Luku Ćosića

VIDEO

Milan Mitrović (31) nepravomoćno je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubojstva Marinka Tomića i Luke Ćosića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Presudu za dvostruko ubojstvo Milanu Mitroviću je izrekla sutkinja Županjskog suda Marija Balenović, koja je predsjedala vijećem. Milan Mitrović, je počinio izgred prilikom izricanja presude, opetujući kako nema dokaza da je on počinio djela koja mu se stavljaju na teret.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nedvojbeno je u dokaznom postupku utvrđeno da je on počinitelj, to pokazuje DNK analiza krvi, vlasi i drugih predmeta pronađenih kod žrtvi. Također je u dva vještačenja utvrđeno da bio potpuno ubrojiv i da je znao što radi, čime je pobijena njegova obrana da se sjeća ničega. U biti i sam je sebe opovrgnuo, jer se u početku branio šutnjom, a onda je odlučio govoriti iznoseći detalje o tome gdje je sve bio tih dana  i s kim se družio - rekla je sutkinja Balenović koja je za ubojstvo Marinka Tomića izrekla kaznu od 21 godinu zatvora, a za ubojstvo Luke Ćosića kaznu zatvora od 25 godina, odnosno maksimalnu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. Milan Mitrović, s obzirom da mu je izrečena kazna zatvora dulja od pet godina nakon izricanja presude prepraćen je u zatvor u Požegi. 

Sud je u cijelosti prihvatio navode optužnice po kojoj je Mitrović u listopadu 2016. godine nožem iz koristoljublja najprije usmrtio Marinka Tomića, a nekoliko dana kasnije i Luku Ćosića, kojemu je zadao čak 47 uboda u predjelu lijeve strane prsnog koša.

Oba ubojstva počinio je obiteljskim kućama svojih žrtava u Slavonskom Brodu. Mitrović se pred sudom branio da nije kriv. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ubio ih iz koristoljublja

Mrtvo tijelo Marinka Tomića iz Ulice V. Lisinskog u Sl. Brodu našli su 24. listopada nakon 15 sati. Ubijen je između 21. i 22. listopada hladnim oružjem ravno u srce. Susjedi su ga zadnji put vidjeli tijekom vikenda kad je šetao psa.

Usmrtio je dvojicu iz koristi: Uhitili ubojicu (30) iz Sl. Broda
Usmrtio je dvojicu iz koristi: Uhitili ubojicu (30) iz Sl. Broda

Samo šest sati kasnije, tog 24. listopada, policija je dobila novu dojavu. U Ulici Matije Antuna Reljkovića podstanarka je primijetila kako u domu njezina gazde, 80-godišnjeg Luke Ćosića, kojeg je zadnji puta vidjela tog poslijepodneva, ne gori svjetlo. Zabrinuvši se da mu nije pozlilo, sa susjedom je pozvala Hitnu pomoć i policiju. Policija je ušla u kuću i našla muškarca čije je tijelo također bilo “iskasapljeno” hladnim oružjem.

U Slavonskom Brodu ubojstva su izazvala uznemirenost građana, posebno onih koji žive sami, jer su strahovali da bi se i njima to moglo dogoditi.

Priveli ga: Ovo je osumnjičeni za brutalna ubojstva u Brodu
Priveli ga: Ovo je osumnjičeni za brutalna ubojstva u Brodu

Optuženi Mitrović se, preko odvjetnika po službenoj dužnosti, žalio “zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, bitnih povreda kaznenog postupka i pogrešne primjene kaznenog zakona”, predlažući Vrhovnom sudu da se rješenje ukine i da ga se pusti iz zatvora.

Vrhovni sud je u svom rješenju naveo da je prvostupanjski sud za daljnju primjenu istražnog zatvora dao jasne, određene i dostatne razloge, navodeći da je Županijski sud u Slavonskom Brodu jasno naveo da osnovana sumnja proizlazi iz potvrđene optužnice i njoj priloženim dokazima, što je dovoljno obrazloženje za odluku o istražnom zavoru.

Mitrović je u žalbi tvrdio da nema opasnosti od ponavljanja djela, te da nema nikakvih dokaza da je ubojstva počinio.

Prema izvatku iz prekršajne evidencije, Mitrović je u više navrata osuđivan zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te zbog nasilja u obitelji.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...