News

Komentari 38

Osumnjičenika za ubojstvo Dedića doveli su na ispitivanje

Osumnjičenika za ubojstvo Dedića doveli su na ispitivanje

Tomislav Viktor Basa doveden je na ispitivanje u prostorije Državnog odvjetništva u Selskoj ulici. U četvrtak je predan pritvorskom nadzorniku, uz posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu...

Tomislav Viktor Basa (49), državljanin Nizozemske, Švicarske i Hrvatske, osumnjičen za ubojstvo bankara Ibrahima Dedića koje se dogodilo 1999. godine, doveden je na ispitivanje u prostorije Državnog odvjetništva u Selskoj ulici.

Živio je u Švicarskoj, a uhićen je par dana nakon što je došao u Hrvatsku. U četvrtak je predan pritvorskom nadzorniku, uz posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 49-godišnjak od ranije nije imao policijski dosje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, zagrebačka krim policija nakon 21 godine riješila je slučaj ubojstva kontroverznog bankara Ibrahima Dedića, vlasnika Promdei banke, koji je ubijen u Zagrebu u srpnju 1999. godine. Policija je privela nekoliko ljudi koje dovode u izravnu vezu s ubojstvom. Jedan od njih je o Tomislav Viktor Basa (49) koji je državljanin Hrvatske, Nizozemske i Švicarske... On nema dosje od ranije. Policija je prvotno uhitila dvoje ljudi, no jedan je čovjek pušten nakon što nije utvrđena njegova povezanost s ubojstvom bankara Ibrahima Dedića. 

Oružje kojim je bankar ubijen nije pronađeno i još uvijek nije poznat motiv za ubojstvo. 

- Postoje razne indicije o naručiteljima ubojstva, no one su zasad na razini špekulacije. Osumnjičenik je uhićen na području Zagreba, a posljednjih desetak godina nije živio u Hrvatskoj. 

Šef kriminalističke policije potvrdio je da su čekali da se osumnjičenik pojavi u Hrvatskoj. U Zagrebu je bio nekoliko dana prije nego je uhićen. 

Najčitaniji članci