Obavijesti

News

Komentari 51

Osveta za zločin iz prošlosti: Ubojici bebe presudili susjedi

Osveta za zločin iz prošlosti: Ubojici bebe presudili susjedi
1

Velika Britanija: Policija je uhitila trojicu muškaraca zbog sumnje da su vjerojatno na smrt pretukli čovjeka koji je prije 33 godine ubio 17 mjeseci starog dječaka

VIDEO

Britanska policija uhitila je trojicu muškaraca zbog sumnje da su ubili osuđenog ubojicu djeteta nakon što su saznali za njegovu zločinačku prošlost.

David Gaut (54) osuđen je prije 33 godine na doživotni zatvor zbog brutalnog ubojstva 17-mjesečnog djeteta Chi Ming Sheka. U studenom prošle godine izašao je iz zatvora, no nije dugo uživao na slobodi.

U nekoliko mjeseci po izlasku iz zatvora, selio se nekoliko puta. Na kraju su ga preselili u Ner Tredegar, mjesto koje je tek 17 km udaljeno od mjesta na kojem je prije 33 godine ubio mališana svoje tadašnje djevojke. 

Njegovo tijelo na kojem su bile ozbiljne ozljede glave i lica pronađeno je u subotu, u New Tredegaru, u stanu kojem mu je na korištenje dodijelila država. Policija je za njegovo ubojstvo osumnjičila trojicu lokalaca Darrena Eveshama (47), Davida Osbournea (51) i Ieuana Harleyja (23) i optužila ih za ubojstvo. 

Sumnjičavo susjedstvo

Jane Pickthall, majka djeteta ubijenog prije 33 godine, šokirana je viješću o njegovoj smrti, no nije htjela ništa dalje komentirati, piše Daily Mail.

Nakon što je iz zatvora preselio u novi kvart, Gaut je susjedima lagao da je u zatvoru proveo 33 godine zbog ubojstva vojnika te da je suđenje bilo namještaljka. No susjedi su postali sumnjičavi. 

Netko od mještana odlučio je provjeriti te navode i guglajući došao do prave istine - Gaut je prije 33 godine na smrt pretukao dijete koje mu je njegova tadašnja djevojka povjerila na čuvanje.

Dok nje nije bilo kod kuće, monstrum je izudarao tijelo dječaka, zapalio mu stopalo i njegovo beživotno tijelo bacio pod komodu

Nakon ubojstva, imao je spolni odnos s majkom djeteta koja u tom trenutku nije imala pojma da joj sin mrtav leži ispod komode za odjeću.

Tek sljedećeg jutra, pronašla je mrtvo tijelo mališana sa slomljenom rukom, probijenim jetrima i frakturom lubanje.

Lagao na suđenju 

Na suđenju za ubojstvo dječaka, Gaut je tvrdio da je njegova smrt nesretni slučaj. Izjavio je da se dječak spotaknuo i pao niz stepenice. Policiji je ispričao da je djetetu dao umjetno disanje i onda ga vratio u krevetić jer mu se činilo da je s malenim sve u redu.

Patolog dr. Owen Williams opovrgnuo je te tvrdnje, kazavši da su ozljede na dječaku izazvane udarcima, šutiranjem, bacanjem ili kombinacijom svega nabrojanog

'Žrtva pravnog sustava'

Tužiteljica na suđenju izjavila je da su susjedu te noći čuli glasnu buku, lupanje i udarce iz kuće. Dječakova majka, Jane Pickthall opisala je kako je pronašla sina ispod komode i da mu je tijelo bilo puno modrica u području čela, prsa i međunožja. 

Više od tri desetljeća kasnije, Gaut je svojim novim susjedima tvrdio da je žrtva pravnog sustava.

- Hvalio se da je bio u zatvoru 33 godine - izjavio je jedan od njih, koji je htio ostati anoniman.

- Prilično smo se dobro upoznali otkako se doselio. Bili smo kod njega u stanu i vidjeli da mu je srednje ime Tracy. Cijela priča nam se učinila neobičnom, pa smo ga izguglali da vidimo što je učinio. Došli smo do detalja o tome što je učinio tom dječaku. Nismo mogli vjerovati. Odvratno. Nisam mogao vjerovati da živim u blizini tog stvorenja. U selu su svi počeli pričati o tome - izjavio je susjed. 

Mještani u šoku zbog novih susjeda

- Rekao nam je da je prije mnogo godina pucao u nekoga, ali mi smo znali da to nije istina. Svi znaju da je ubio dječaka i svi su o tome pričali - rekla je druga susjeda.

Mještani kažu da policija češlja područje u potrazi za dokazima i fotografira okolicu mjesta gdje je živio. 

- Sve pregledavaju. Tamo je bio zapaljeni auto, i to su gledali. Kopali su po kantama za smeće i pregledavali uz rijeku - izjavio je susjed. 

Drugi susjedi kažu da su u šoku zbog toga kakvi se ljudi doseljavaju u susjedstvo. 

- Nekad su tu bili samo penzioneri i invalidi, no prije dva mjeseca počeli su doseljavati nove ljude. Više se ne osjećam sigurno. Mislim da ću se odseliti ako netko ne poduzme nešto u vezi s tim. Tamo je škola nekoliko metara dalje - izjavio je susjed.

Iz policije su priopćili da će točan uzrok smrti nakon obdukcije i zamolila da se jave policiji svi koji znaju bilo što u slučaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava