Osvojila čak pola milijuna eura, prevario je i isplatio tek 8.000 | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

Osvojila čak pola milijuna eura, prevario je i isplatio tek 8.000

Njemica je prevarena, a vlasnik kioska je dobio uvjetnu kaznu zatvora. Na kraju joj je isplatio i cijeli dobitak. Da je prevarena saznala je kad je došla doma i usporedila brojeve

39 komentara

Evelyn R. (44) je 31. ožujka prošle godine došla na kiosk u Egelsbachu u Hessenu. Vlasniku kioska Klausu-Peteru L. (65) je pokazala svoj dobitni listić.

On joj je isplatio 8.000 eura (oko 59.200 kuna) u gotovini. No ono što dobitnica nije znala je da joj pripadaju 477.777 eura (oko 3,5 milijuna kuna). U srijedu se vlasnik kioska našao na sudu u Darmstadtu. 

Evelyn R. je došla u lutriju i vlasnik je ubacio listić u kompjuter, čestitao je ženi i rekao joj da je osvojila 8.000 eura. Kada je žena htjela opet igrati s istim listićem, navodno se kompjuter "pobunio". Klaus-Peter L. je ručno unio brojeve i promijenio ih kako bi sam kasirao dobitak.

Žena je otišla doma i primijetila da su zadnji brojevi 88, a ona nikada ne igra iznad 18. Klaus-Peter L. je tvrdio da je riječ o nesporazumu, ali nije imao sreće sa sudom. Sudac ga je osudio zbog prijevare na godinu dana i tri mjeseca zatvora uvjetno. Izgubio je licencu.

Dobitnica je na kraju dobila svoj novac.

Bild je naveo i par savjeta kao izbjeći slične situacije. Navode da se dobitak može provjeriti u lutriji, a da o pojedinoj saveznoj pokrajini ovisi koliko se novaca može odmah isplatiti. U Hessenu je to 8.000 eura, a u Sjevernoj Rajni- Vestfaliji 1.000. Za veće iznose mora se ispuniti formular i onda se dobije cijeli iznos. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message