Obavijesti

News

Komentari 21

Oteli se kontroli? Grijanje poskupjeli, a ona nije znala

Oteli se kontroli? Grijanje poskupjeli, a ona nije znala
3

Hera je, bez da je informirala Vladu i nadležno ministarstvo, odobrila poskupljenje grijanja dijelu toplinskih tvrtki. To ponašanje razljutilo je Kosor

VIDEO

Vlada je Saboru predložila smjenu Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije. Razlog jer što je Hera, bez da je informirala Vladu i nadležno ministarstvo, odobrila poskupljenje grijanja dijelu toplinskih tvrtki. Odluku je agencija objavila na internet stranicama, a o njoj je Vladu obavijestila tek mailom. Takvo ponašanje razljutilo je premijerku Kosor, ali i ministra gospodarstva Popijača.
- To nije prihvatljivo ponašanje. Hera je neovisno tijelo, ali ni oni niti bilo koja druga agencija i institucija nije neovisna od stvarnog života i prilika u Hrvatskoj i nije neovisna od odgovornosti - rekla je Kosor. Neprihvatljivo joj je i da Hera u svojoj odluci nije obuhvatili sve toplinarske tvrtke.
- Ako netko donosi odluku o poskupljenju, mora o tome prethodno informirati Vladu. O tome se mora razgovarati mjesecima. Ne može se taj teret iskrcati na Vladu koja treba donijeti konačnu odluku i na taj način je dovesti u neravnopravan položaj - rekla je premijerka. O odluci da poskupi grijanje Vlada se na sjednici nije očitovala. Ministar Popijač kazao je da je povećanje cijena grijanja neobavezno sve dok Vlada o tome ne odluči.
- Mi odluku moramo analizirati i vidjeti o čemu se radi i tek nakon toga odlučiti da li će Vlada donijeti takvu odluku - rekao je Popijač. Ovo nije prvi slučaj da Jadranka Kosor nije znala neku politički važnu činjenicu. Kad je saznala da će biti premijerka, bila je u šoku.
- Pola sata nisam znala što bih rekla, nisam znala kako se zovem - rekla je tjedniku Glorija. Kasnije su na red došla teža pitanja. Nakon izbijanja afere s Radom Buljubašićem, koji je radio u HDZ-u a primao plaću u HEP-u jer je Sanaderu pomogao da postane šef stranke, Jadranka Kosor rekla je da nije znala da se Buljubašić vratio iz Australije. Nije znala ni za Polančeca.
- Teško je Polančec mogao nešto raditi na svoju ruku, a da bivši premijer to nije znao - rekla je o uhićenom potpredsjedniku Vlade. Dodala je da je Sanader morao znati. Potpredsjednik Vlade i ministar financija Šuker rekao je da neovisnost pojedinih tijela ne znači ona mogu raditi što hoće. Iskoristio je priliku i ustvrdio da Hrvatska nije na putu Grčke. Premijerka Kosor na sjednici je upozorila da Vlada neće moći sama ostvariti gospodarski oporavak. Prihvatljiva joj je svaka dobronamjerna kritika, a pozvala je sve koji žele pomoći Vladi da to i učine.
- Nepodnošljiva je lakoća kritiziranja bez prijedloga. Oni koji ne žele pomoći neka nam barem ne podmeću klipove pod noge - apelirala je Kosor. Smatra da ovo nije trenutak u kojem se Hrvatska smije dijeliti te smatra da bi bilo jako dobro da sve sastavnice vlasti rade jedinstveno kada su u pitanju radikalni rezovi koji će nam omogućiti bolje sutra. Ponovila je i da je Vlada ima hrabrosti i odlučnosti provesti do kraja najavljene mjere za gospodarski oporavak. Vlada je osnovala još jedno Povjerenstvo i to za identifikaciju prepreka za izravna ulaganja.
- Cilj je identificirati i što prije ukloniti prepreke za ulaganja i ulagače. Tu moramo biti učinkovitiji jer bez toga nećemo moći naprijed - rekla je Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda