Obavijesti

News

Komentari 1

Otimao novac prijeteći nožem: Mladića sumnjiče za niz krađa

Otimao novac prijeteći nožem: Mladića sumnjiče za niz krađa

Mladić (20) od početka godine pet je puta nožem napadao prodavačice, krao novac provaljujući u kuće, bježao s ukradenom odjećom iz trgovina... Ulovili su ga krim policajci

Jedva punoljetan mladić (20) nanizao je od početka godine kaznena djela otimajući novac trgovkinjama i provaljujući u kuće. Krim policajci stali su mu na kraj i osumnjičili ga za više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta na području Zadra. Prijetio je nožem, a prestrašenim prodavačicama uzimao novac iz blagajne trgovina.

- Tako ga se sumnjiči da je 4.ožujka u večernjim satima u Ulici Benka Benkovića, s ciljem ostvarenja  protupravne imovinske koristi, ušao u trgovinu trgovačkog društva te uz prijetnju nožem od trgovkinje otuđio oko 3000 kuna, a 27. siječnja uvečer u Ulici Kožinski prilaz ušao u trgovinu te uz prijetnju nožem od trgovkinje otuđio oko 4200 kuna, kao i da je 22. veljače iz iste trgovine na drzak način otuđio iznos od 4.000 kuna - kaže Ivana Grbin, policijska glasnogovornica.

Dodaje da ga policija sumnjiči da je 13. siječnja u Ulici Put plovanije iz kuće u vlasništvu 56-godišnjaka, na drzak način otuđio 1.700 i pobjegao, a 19. veljače Ulici Polačišće iz trgovine odjećom ukrao više komada odjevnih predmeta u vrijednosti oko 920 kuna. Trgovkinja ga je zamijetila i pokušala zaustaviti, a on ju je odgurnuo te pobjegao s ukradenom robon.

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništvo, dva kaznena djela drske krađe i jedno kazneno djelo razbojničke krađe, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske - rekla je Grbin.

Samo za razbojništvo, koje je 20-godišnjak napravio dva puta, može ići u zatvor do deset godina.