Obavijesti

News

Komentari 59

'Otišlo' 147 vozačkih dozvola: Alkoholizirano je bilo i 13 žena

'Otišlo' 147 vozačkih dozvola:  Alkoholizirano je bilo i 13 žena
1

Na području Policijske uprave zagrebačke za vikend je provedena akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu. Utvrđena su 873 prometna prekršaja

VIDEO

Akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zloupotrebe droga provedena je u petak i subotu od 22 do 6 sati. Policija je pritom utvrdila čak 873 prometna prekršaja, od čega su 162 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. 

Na mjestu prekršaja oduzeto je 147 vozačkih dozvola, a iz prometa su isključena 162 vozača. Kod njih 24 alkotestom je utvrđena koncentracija alkohola veća od 1,5g/kg ili su odbili alkotestiranje. 

Za vrijeme akcije evidentirano je 13 žena koje su vozile pod utjecajem alkohola

Prilikom provođenja akcije nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane četiri osobe. Jedna je odbila testiranje, a kod jedne je utvrđena prisutnost droga. 

Rekorder 'napuhao' više od 3 promila

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je 21. lipnja, u mjestu Kloštar Ivanić, u Školskoj ulici, kod 60-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 3.04 g/kg alkohola u organizmu. On je isključen iz prometa, a kasnije i uhićen. 

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je 20. lipnja, u Zagrebu, u Šišićevoj ulici,  kod 27-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom imotskih registracijskih oznaka pod utjecajem od 1,41 g/kg alkohola u organizmu. Vozačica je isključena iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava