News

Komentari 5

Otkaz bivšem načelniku krim policije Krunešu. Autom udario u automobil bivše partnerice

Otkaz bivšem načelniku krim policije Krunešu. Autom udario u automobil bivše partnerice

Željka Kruneša su sumnjičili za poticanje na pokušaj ubojstva, a kasnije je namjerno i udario u parkirani auto 49-godišnjakinje. Sad je dobio otkaz, ali odluka još nije pravomoćna

Prvostupanjski disciplinski sud MUP-a u Rijeci je bivšem načelniku primorsko-goranske krim policije Željku Krunešu izrekao mjeru prestanka državne službe zbog težih povreda dužnosti, potvrdili su u srijedu iz MUP-a, a Krunešov odvjetnik Saša Jelušić najavio je žalbu na tu odluku.

Jelušić je izjavio da je disciplinski sud MUP-a u srijedu donio nepravomoćnu odluku o otkazu bivšem šefu kriminalističke policije PU primorsko-goranske Željku Krunešu, kazavši da se u odluci navodi nedopušteno korištenje službenog vozila izvan radnog vremena kojim je udario u vozilo svoje bivše partnerice.

Kruneš je u veljači 2020. smijenjen s dužnosti načelnika, a nakon toga je suspendiran.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je u lipnju prošle godine pokrenulo istragu protiv Kruneša i osumnjičilo ga za poticanje na teško ubojstvo.

Tužiteljstvo je tada izvijestilo kako ga sumnjiče da je u lipnju 2015. u Rijeci nagovarao drugoga na ubojstvo, ali poticana osoba "nije poduzela radnju kako bi navedeno i učinila".

Sumnjiče ga i da je s ciljem navođenja na davanje lažnog iskaza i sprječavanja dokazivanja prijetio svjedokinji koja zbog toga nije iskazivala o svojim saznanjima o kaznenim djelima za koja je okrivljenik terećen.

Bivšeg policijskog načelnika terete i da je 15. travnja 2018. u Rijeci iz osvete namjerno prednjim dijelom službenog vozila udario u parkirani automobil 49-godišnjakinje, nanijevši štetu na tom vozilu, kao i na službenom vozilu koje je koristio.

Kruneš je, po pisanju medija, drugu osobu poticao na ubojstvo jednog od unuka riječke poduzetnice Slavice Šote. Bivša Krunešova partnerica je u lipnju 2015. upozorila Slavicu Šotu i njezinu kćer Josipu Novaković da njezin partner planira ubojstvo Josipine djece, odnosno Slavičinih unuka.

Razlog je, po pisanju medija, navodno bio Šotin poslovni prostor koji je bivši načelnik, kako je ona tvrdila, pokušavao priskrbiti za jednog svojeg prijatelja.

Odvjetnik Saša Jelušić rekao je da je istraga protiv Kruneša završena te da se očekuje hoće li Državno odvjetništvo u tom slučaju podići optužnicu.