Obavijesti

News

Komentari 239

Otkaz zbog pršuta: Interspar radnici mora platiti 60.000 kn

Otkaz zbog pršuta: Interspar radnici mora platiti 60.000 kn
1

Podsjetimo, prodavačica na odjelu delikatesa u Intersparu Suzana Šešo dobila je otkaz pod optužbom da je bez plaćanja pojela sendvič na radnom mjestu uzevši prethodno dvije fete pršuta...

VIDEO

Poznati slučaj prodavačice zadarskog Interspara Suzane Šešo došao je kraju. Županijski sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu prema kojoj Interspar treba isplatiti obilatu odštetu svojoj nekadašnjoj prodavačici zbog nezakonitog otkaza, piše ezadar.

Podsjetimo, prodavačica na odjelu delikatesa u Intersparu Suzana Šešo dobila je otkaz pod optužbom da je bez plaćanja pojela sendvič na radnom mjestu uzevši prethodno dvije fete pršuta s plate i to golim rukama. Događaj se zbio u rujnu 2015. godine, a nakon brojnih peripetija, sudskih odluka, javnih prosvjeda i medijskog ismijavanja politike austrijskog trgovinskog lanca da se zbog dvije fete pršuta daje otkaz, došlo je i do konačne odluke.

Suzana Šešo je uz pomoć Odvjetničkog društva Korljan uložila tužbu na prvostupanjsku presudu, a Županijski sud u Zagrebu je kao drugostupanjski sud prije dva dana dostavio Općinskom sudu u Zadru presudu koja skoro u cijelosti prihvaća tužbeni zahtjev.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Danijele Ukić presudilo je da Interspar nije smio donijeti odluku o izvanrednom otkazu odnosno da taj otkaz „nije dopušten“ pa stoga ni „radni odnos nije prestao“. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao dan prestanka radnog odnosa određen je datum zaključenja glavne rasprave na Općinskom sudu Zadar koncem prosinca 2016. a ne tri mjeseca ranije, a Intersparu je naloženo isplatiti 23.093 kune na ime naknade štete zbog prestanka radnog odnosa zajedno sa zateznim kamatama, te još sedam bruto plaća u iznosu od po 6.297 kuna. I to sve u roku osam dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 239
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a