Obavijesti

News

Komentari 16

Otkazali im najam, Mali zmaj hitno treba skladišni prostor

Otkazali im najam, Mali zmaj hitno treba skladišni prostor
4

Udruga je nedavno preselila u novi prostor, ali im je vlasnik otkazao najam te hitno trebaju naći skladište u kojem skupljaju hranu i odjeću i šalju ih potrebitima

VIDEO

Humanitarna udruga Mali zmaj hitno traži novi prostor za skladište. Udruga se naime s prvim danom nove godine preselila u novi prostor no najam im je otkazan pa moraju što prije naći novi prostor. Priopćenje Udruge donosimo u cijelosti.

"Humanitarna udruga Mali zmaj pet godina bavi se pružanjem humanitarne pomoći preko 300 socijalno ugroženih obitelji diljem Hrvatske, a u okviru svog djelovanja, među ostalim, organiziramo kreativne radionice i predstave za djecu, dok petu godinu za redom uspješno provodimo i Božićnu akciju prikupljanja slatkiša i igračaka za djecu iz ugroženih obitelji, domova, bolnica i S.O.S. Zajednica mladih. 

Obzirom se trenutno nalazimo u zaista teškoj situaciji zbog koje će naš cjelokupni dugogodišnji rad i trud vjerojatno pasti u vodu, molimo Vas da nam izađete u susret i u okviru svojih mogućnosti, pokušate pomoći. Hitno nam je, naime, potrebno skladište u kojem bismo mogli prikupljati i dijeliti donacije koje primamo od građana i tvrtki. 

Nakon što smo u prosincu 2013. preselili iz starog i unajmili novo veće skladište, jer je udruga prerasla potrebe za većim, u koje su naši volonteri danima selili sve što imamo, novi vlasnik se predomislio i otkazao najam nakon što smo se već preselili u prostor, iako smo dogovorili dugoročni najam, o tome više nema ni govora. Skladište je trenutno pretrpano stvarima koje zbog novonastale situacije ne možemo ni raspakirati, pa tako niti popisati i podijeliti našim korisnicima.

Bez adekvatnog prostora za skladištenje donacija, rad naše udruge biti će u potpunosti onemogućen. Samim time bit ćemo prisiljeni prestati pružati pomoć najugroženijim obiteljima koje žive u zaista neljudskim uvjetima i koje nam, nakon svega što smo u proteklih nekoliko godina učinili, vjeruju i očekuju našu daljnju podršku, makar u smislu povremenog omogućavanja elementarnih potrepština za svakodnevni život, poput hrane i odjeće. 

Ovim putem želimo napomenuti da naša udruga funkcionira isključivo zahvaljujući donacijama privatnih osoba i tvrtki, dok nas ni država ni Grad Zagreb ne financiraju. Najamnine za poslovne prostore u kojima smo pakirali i dijelili humanitarnu pomoć uvijek smo plaćali sami. Nemamo nijednog zaposlenika, cjelokupan posao obavljaju volonteri, o čijem slobodnom vremenu i dobroj volji u potpunosti ovisimo.

Većina donacija s kojima raspolažemo odnosi se na rabljenu odjeću, obuću, opremu za bebe, igračke, hranu i slično. Sve što uspijemo prikupiti poklanjamo socijalno ugroženim obiteljima koje su nam dužne dokazati svoj status pratećom dokumentacijom. Maksimalno se trudimo provjeriti svaku osobu koja prima donacije, kako se ne bi dogodilo da one završe u krivim rukama. Javnost nas je imala prilike upoznati kroz nekoliko medijski popraćenih akcija, poput "24anđeli", ili primjerice akcije "Čokoladni smiješak", ali dužni smo napomenuti da smo u realizaciji svih takvih akcija štitili identitet naših korisnika, čak i onda kada je dio donatora zbog toga odlučio odustati od sudjelovanja. Dobrobit naših korisnika nam je uvijek na prvom mjestu i ne želimo da u nijednom trenutku, pa tako ni sada, budu stigmatizirani, a njihova djeca izvrgnuta ruglu vršnjaka.

Poslovanje naše udruge redovito je kontrolirano od strane nadležnih institucija. Svaka tri mjeseca predajemo financijsko izvješće FINI, kao i Zavodu za statistiku. Svake godine predajemo godišnji izvještaj Uredu za socijalnu politiku i mlade, kroz koji je vidljiva baš svaka donacija koja je prošla kroz našu udrugu. Nakon što je nedavno, zbog sumnji u financijske malverzacije, javno potaknuto pitanje poslovanja svih humanitarnih udruga, Ministarstvo financija od nas je zatražilo da predamo Poreznoj upravi na uvid svoje knjigovodstvo i poslovanje, što smo rado učinili. 

Iako smo zahtjev za privremeno korištenje prostora predali početkom prosinca 2013. Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, riječ je o dugotrajnoj proceduri, koja će čak i da nam Grad Zagreb izađe u susret, može potrajati mjesecima da dobijemo prostor.

Zbog svega navedenog, obraćamo se upravo Vama, u nadi da nam svojim angažmanom možete pomoći osigurati minimalne uvjete za daljnji rad naše udruge". 

Udruga Mali zmaj

Ukoliko možete pomoći javite se na: 

Mobitel: +385 (0)91 5670618

E-mail: info@malizmaj.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca