Obavijesti

News

Komentari 19

Otkazalo mu pero pa dužnost preuzeo fantomskim potpisom

Otkazalo mu pero pa dužnost preuzeo fantomskim potpisom
14

Sessa je isprva gestikulirao kako nalivpero ne piše pa je onda još par puta pokušao natjerati ga proradi, no bez uspjeha. Tad je odlučio ostaviti svoj potpis, bez obzira što nalivpero ne radi

VIDEO

Izabrani predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Đuro Sessa prisegnuo je u četvrtak pred predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem da će dužnost predsjednika Državnog izbornog povjerenstva (DIP) obavljati savjesno i nepristrano te poštivati Ustav i zakone.

Predsjednik Vrhovnog suda po položaju je ujedno i predsjednik DIP-a. Prisezi su nazočili ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, potpredsjednici Sabora Furio Radin i Siniša Hajdaš Dončić, te članovi DIP-a.

"Nadam se da ću dužnost predsjednika DIP-a, koje smatram vrlo važnim tijelom u demokratskom sustavu Hrvatske , voditi na način da će ono i dalje biti perjanica neovisnih tijela u Hrvatskoj i osiguravati da se demokratski poredak razvija i bude na diku cijelom svijetu", kazao je Sessa u obraćanju nakon prisege.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković podsjetio je da je DIP osnovan 2006. godine i da je bio zadužen za provedbu zadnjih četiriju parlamentarnih izbora.

"Ako se parlamentarnim izborima dodaju izbori za predsjednika Republike Hrvatske, izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave, općinskih načelnika, gradonačelnika, župana, gradonačelnika Grada Zagreba, izbor članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u jedinicama lokalne samouprave te izbor članova u Europski parlament iz Hrvatske, neupitna je uloga i doprinos DIP-a u jačanju demokracije i njezinih vrijednosti u Hrvatskoj", kazao je Jandroković.

Zaželio je Sessi puno uspjeha u obnašanju dužnosti na dobrobit i korist svih građana Hrvatske i izrazio vjeru da će svojom stručnošću, moralnošću i nepristranošću unaprijediti rad DIP-a.

Sessa se morao i potpisati na dokument, ali nalivpero kojim je trebao pisati nije ostavljalo tintu na papiru, a sve su zabilježile kamere Nove TV.

Sessa je isprva gestikulirao kako nalivpero ne piše pa je onda još par puta pokušao natjerati ga proradi, no bez uspjeha.

Tad je odlučio ostaviti svoj potpis, bez obzira što nalivpero ne radi. Ispisao je svoje ime i prezime, iako na papiru nije ostalo ništa te uredno zaklopio dokument, ustao i nastavio s ceremonijom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda