News

Komentari 68

Otkrili je roditelji: Aktivistica godinama lagala da je crnkinja

Otkrili je roditelji: Aktivistica godinama lagala da je crnkinja

Rachel Dolezal, predsjednicu ogranka udruženja za promicanje prava obojenih, raskrinkali su roditelji. Ocu nije jasno zašto se ona želi predstavljati kao crnkinja

Ona je naša kći, a moja žena i ja imamo europske korijene. Zbunjuje nas i rastužuje ponašanje naše kćeri, rekao je Larry Dolezal, otac Rachel Dolezal poznate aktivistice i borca za ljudska prava, piše Daily Mail. Ona je predsjednica NAACP-a (Nacionalnog udruženja za promicanje položaja obojenih) u američkom Spokaneu i profesorica Afrikane na sveučilištu Eastern Washington.

- Tijekom posljednjih 20 godina asimilirala se u afro-američku zajednicu kroz borbu za jednakost pa je možda to dio odgovora – rekao je otac. Ponašanje njegove kćeri šokiralo i rastužilo pogotovo što je Rachel kao svog oca predstavila potpuno drugog muškarca koji je Afroamerikanac, a s njima je prekinula sve veze jer ne želi da se dozna da su bijelci.

Facebook

U njezinoj biografiji piše da je ljubav prema borbi za građanska prava stekla u Mississippiju gdje se zalagala za jednaka prava te da je tijekom života bila žrtva čak osam napada motiviranih rasnom mržnjom.

U intervjuima često spominje i svoje "crne sinove", a najstariji je Iziah.

No njezin otac tvrdi da je Iziah zapravo njezin posvojeni brat. Naime, prije pet godina, kad je Iziah imao 16, pristao je živjeti s Rachel koja je tako postala njegova skrbnica, ali i Larry i njegova supruga Ruthanne ostali su zakonski roditelji Iziaha.

Facebook

U svemu ovom je jedino podržava Cedric Bradley, kolega iz NAACP-a. On kaže da ga njezina rasa ne zanima jer da je ona veliki borac za prava manjima

 - Svejedno mi je što je. Ne radi se o tome jeste li crni ili bijeli već o tome što možete učiniti za zajednicu - kazao je Bradley

Rachel tvrdi da je Larry Dolezal zapravo njezin očuh, a njezina majka Ruthanne kaže da svi znaju da joj je Larry otac kao i da je njena kći napričala o svom životu mnogo laži.

Facebook

Najčitaniji članci