News

Komentari 4

Otkrili pošiljku s više od tri tone kokaina skrivenih u ananasu

Otkrili pošiljku s više od tri tone kokaina skrivenih u ananasu

Policija je u utorak priopćila da je u sklopu istrage uhitila trojicu muškaraca iz sjeverne poljske regije Pomorje (zvane i Pomerania) u dobi od 64 i 71 godine

Poljske vlasti zaplijenile su više od tri tone kokaina skrivene u zamrznutoj pulpi ananasa, vrijedne više od 761 milijuna dolara, što je rekord za tu državu. 

Policija je u utorak priopćila da je u sklopu istrage uhitila trojicu muškaraca iz sjeverne poljske regije Pomorje (zvane i Pomerania) u dobi od 64 i 71 godine. 

Kokain je otkriven u smrznutom ananasu u skladištu u sjevernom gradu Gdanjsku, objavili su istražitelji. Kokain je u taj grad stigao automobilom iz Hamburga, nakon što je tamo stigao brodom iz Ekvadora. 

- Vrijednost otkrivenog kokaina je tri milijarde zlota, a mogao je biti raspoređen na milijun doza - rekao je poljski premijer Mateusz Morawiecki na konferenciji za medije. Tri milijarde zlota vrijede oko 761 milijuna dolara. 

- To bi bio snažan udarac na zdravlje naših mladih - dodao je poljski čelnik. 

Latinoamerički narkošefovi šalju skrivene pošiljke kokaina u Europu iako je koronavirus poremetio dobavne lance droga, a stanovnike primorao na boravak kod kuće, istaknuli su službenici odjela za narkotike. 

Poljska je u prosincu zaplijenila dvije tone kokaina iz Kolumbije, vrijednog oko 2 milijarde zlota.  I nizozemska policija je u nedjelju zaplijenila 2 tone kokaina, pronađenog u pošiljci banana iz Ekvadora. 

Najčitaniji članci