Obavijesti

News

Komentari 577

Otkriveni detalji zločina: Gušio ju je u kamionu dok nije umrla

Otkriveni detalji zločina: Gušio ju je u kamionu dok nije umrla
6

Ona ga je odgurivala nogama, a on ju je uhvatio rukama oko vrata i stiskao sve dok nije osjetio da je slomio njezin otpor i da je mrtva, rečeno je u čitanju presude

VIDEO

Izričući presudu Draganu Paravinji za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić sutkinja Nikolac kazala je kako je utvrđeno da je  7.lipnja 2011. na cesti Split-Drniš upravljao tegljačem iz smjera Splita prema Zagrebu i dolaskom na križanje ceste Split-Drniš-Zagreb kod mosta na rijeci Čikoli ugledao maloljetnicu Antoniju Bilić koja je stopirala u smjeru Splita, zaustavio se, otvorio prozor i pitao hoće li s njim u Zagreb. 

- Kad mu je djevojka odgovorila kako ide u smjeru Splita, okrenuo je tegljač upravo u tom smjeru. Djevojka je ušla i sjela u kabinu vozila na suvozačevo mjesto. Tijekom vožnje prema Splitu, Paravinja joj se počeo nabacivati i na neutvrđenom mjestu je zaustavio tegljač, izišao iz vozila i krenuo prema vratima suvozača. Kada je otvorio vrata, djevojka je shvatila što joj se  sprema, premjestila se na mjesto vozača i pokušala otvoriti vrata ne bi li  pobjegla. Kada nije uspjela, Paravinju je počela odgurivati nogama i  opirati se namjeravajući proći pored njega i spasiti se. Kako bi  maloljetnicu spriječio da razotkrije pokušaj silovanja, nasilnik ju je  uhvatio rukama oko vrata i stiskao sve dok nije osjetio da je slomio  njezin otpor i da je mrtva. Tijelo je premjestio na ležaj u kabini i odvezao se do nepoznatog mjesta gdje je skrio tijelo - pročitala je u presudi sutkinja.

Paravinjin mobitel spasio je drugu žrtvu

Ovaj dio presude temelji se na njegovom priznanju kojeg je dao policiji u BiH. U tom priznanju, koje je kasnije povukao, sve je detaljno opisao i na karti pokazao most preko Brljanskog jezera gdje je navodno bacio tijelo. Na sudu je tvrdio da je priznanje iznuđeno batinama, a da su mu dokazi podmetnuti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugi dio presude, koji se odnosi na pokušaj silovanja žene oko  28. lipnja 2010. na području Omiša, bio je mnogo precizniji. 

- Oštećena je shvatila da se nalazi u opasnoj situaciji.  Počela je uzmicati i plakati, govoreći da ima dečka i da boluje od spolnih bolesti, nastojeći ga odvratiti od spolnog odnosa. Protiv njene volje skinuo joj je svu odjeću tako da je bila potpuno gola, govoreći joj kako će je morati jeb... i ozlijediti je ako ne prestane s pružanjem otpora. Skinuo se i ostao samo u majici. Uhvatio ju je za glavu i vukao prema svom spolovilu, da bi se ona cijelo vrijeme izmicala. Tražio je od nje da legne, a kad je to odbila gurnuo ju je u ležeći položaj i legao kraj nje, dodirujući je rukama... - opisala je sutkinja  pokušaj silovanja u presudi. 

Ženu je spasio Paravinjin mobitel, koji je stalno zvonio i na koji se na koncu zločinac odlučio javiti. Rekao je da je zvala njegova bivša žena, nakon čega je pokrenuo kamion i iskrcao djevojku negdje kod Šestanovca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 577
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer