Obavijesti

News

Komentari 43

Otrovali se plinom: Bojler u kući je prije 4 godine bio neispravan

Otrovali se plinom: Bojler u kući je prije 4 godine bio neispravan

Gradska plinara Zagreb (GPZ) je u siječnju 2017., prilikom zamjene plinomjera i ispitivanja plinske instalacije, plombirala je ventil prije bojlera jer nisu bili ispunjeni preduvjeti za njegov siguran rad, kažu u GPZ-u

VIDEO

Šestorica radnika iz BiH, koji su se u noći na nedjelju u unajmljenoj kući na zagrebačkom Resniku otrovali ugljičnim monoksidom, i dalje se oporavljaju. Tijelo sedmog, koji je preminuo od trovanja, prevezli su na Zavod za sudsku medicinu.

Kako piše Dnevni Avaz, radi se o Muhamedu Zatagiću (57) iz Lončara kraj Busovače. Nedaleko od njega bio je i njegov sin Aldin, no njega je spasilo što je spavao u susjednoj kući.

Prema policijskoj istrazi, za trovanje je najvjerojatnije kriv neispravan plinski atmosferski bojler. Tijekom ponedjeljka nisu nam mogli dati više informacija jer je istraga i dalje u tijeku te se čekaju rezultati naloženih vještačenja. No kako doznajemo, vlasnik kuće je i ranije imao problema s bojlerom. 

- Gradska plinara Zagreb (GPZ) na navedenoj adresi u siječnju 2017., prilikom zamjene plinomjera i ispitivanja plinske instalacije, plombirala je ventil prije bojlera jer nisu bili ispunjeni preduvjeti za njegov siguran rad - napisali su iz GPZ-a na upit o stanju instalacija. 

Sedmero otrovanih u Resniku, jedan umro: 'Bojler je servisirao moj prijatelj pa nemam račun'
Sedmero otrovanih u Resniku, jedan umro: 'Bojler je servisirao moj prijatelj pa nemam račun'

Njihovi zaposlenici bili su ondje tijekom vikenda na intervenciji mjerenja plinova, no za detalje su nas uputili na policiju. Upravo sad krim istražitelji trebaju utvrditi je li vlasnik kuće promijenio neispravni bojler nakon što mu je instalacija bila zapečaćena ili je skinuo plombu i nastavio s korištenjem. Na tom području dimnjačarsku koncesiju ima Slavko Jambrešić, no nakon što su se na službeni broj obećali javiti vezano za pregled, pozive su kasnije konstantno odbijali. Postavlja se pitanje je li vlasnik dimnjačara uopće puštao u kuću i što je pregled pokazivao.

Inače, od 1. siječnja u Zagrebu se monoksidom otrovalo 10 ljudi, što je već puno gore od 2020., kad se otrovalo njih četiri, a jedan preminuo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk