Obavijesti

News

Komentari 56

Otrovani trojac: Konobarica im dala tekućinu za pranje suđa

Otrovani trojac: Konobarica im dala tekućinu za pranje suđa
2

Nakon prvog gutljaja osjetili smo da nas jako zapeklo u grlu, priča otrovani mladić. On, njegova sestra i djevojka otrovali su se natrijevim hidroksidom i završili u bolnici

VIDEO

Nakon mise umjesto u piceriji, gdje nije bilo mjesta Barbara (18) i njezin brat Borna Žon (23) te njegova djevojka Katarina Tuba (18) otišli su u đurđevačku Gradsku kavanu, gdje su nakon nekoliko minuta umjesto ugodnog druženja završili u koprivničkoj Općoj bolnici.

- Naručili smo po čašu 'lovranskog'. To je piće koje se sastoji od bijelog vina i Coca- Cole. Nakon prvog gutljaja osjetili smo da nas jako zapeklo u grlu – kazao nam je Borna. On je posumnjao u vino misleći u prvi tren da se radi o pokvarenom vinu. No, kako se bol iz usne šupljine počela širiti na jezik, grlo i jednjak. Borna je nakon par sekundi kazao djevojci i sestri da svaka ode u jedan WC i pokuša isprati vodom grlo, dok je on došao do šanka i od konobarice Sajšele Brodarić (26) zatražio čašu vode i pitao ju što je s pićem. 

Popili tekućinu za strojno pranje posuđa

- Konobarica me pitala u čemu je problem. Uto su ju dvojica gostiju koji su sjedili za šankom pitali što je u bijelom kanisteru koji se nalazio kraj sudopera – prepričava Borna večernji izlazak 17. svibnja ove godine koji niti jedno od troje mladih neće još dugo zaboraviti. Konobarica je pogledala na kanister i kazala kako im nije valjda iz njega natočila piće. Kako bol nije prestajala Barbara, Katarina i Borna su otišli u Dom zdravlja, ne znajući da su popili opasnu tekućinu za strojno pranje posuđa „TRUMP XL“ koji uzrokuje teške opekotine, jer sadrži natrijev hidroksid. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Troje mladih kaže kako je konobarica nazvala Hitnu i dežurnoj liječnici u Domu zdravlja, nije rekla da im je natočila opasan otrov, već deterdžent za pranje suđa. 

Konobarica pokušala prikriti o čemu se radi

- Zamjeramo joj što je pokušala prikriti o čemu se radi, i time nas dovela u još veću opasnost, jer liječnica nije znala što da poduzme i odmah nas je kolima Hitne poslala u koprivničku bolnicu. Upravo radi toga razmišljamo i o sudskoj zadovoljštini – kazuju bivši gosti Gradske kavane. 

U bolnici su ubrzo otkrili da se radi o trovanju natrijevim hidroksidom i zadržali ih tjedan dana na intenzivnom liječenju. Potom se u cijeli slučaj umiješalo Općinsko odvjetništvo i policija, koji su otkrili uzrok trovanja i podnijeli prijavu protiv S. Brodarić. Općinski sud ju je osudio na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, uvjetno na dvije godine, jer se radi o djelu učinjenom iz nehaja. 

Kavani promet pao za pola

Barbara, Katarina i Borna kažu kako je sreća da su popili samo gutljaj posluženog pića i tako izbjegli teže posljedice. I danas osjećaju tegobe i stoga su se okanili „lovranskog“ i sličnih pića. 

- Žao nam je zbog naše greške iz nehaja i za koju snosimo posljedice. Promet nam je pao za pola. Nije nam jasno zašto putem medija šire neistine čime su nam narušili ugled i doveli naše poslovanje na rub isplativosti – kazala nam je, Željka Burlic, šefica lokala.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...