Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djeca su stabilno, a posljedice će se vidjeti tek za par tjedana

Liječnici su prekjučer rekli kako je majka djece bila bolje, dok su muškarca (64) i ženu (56) nakon pregleda pustili na kućnu njegu.

Foto: PIxsell
17 komentara

Djevojčica (11) i njezin brat (5), koji su se otrovali ugljičnim monoksidom na jahti na Hvaru, bolje su, stanje im je stabilno, ali su i dalje oboje životno ugroženi. Rekla nam je to u petak ujutro dr. Tanja Kovačević s Klinike za dječje bolesti KBC-a Split, dodajući da su djeca i dalje priključena na respirator. Kakve će biti posljedice ovakvog teškog trovanja, kaže dr. Kovačević, u ovom je trenutku nemoguće procijeniti. 

- Ugljični monoksid ulazi u krv i na taj način pogađa sve organe u tijelu. Dakle, djeci je cijeli organizam zahvaćen trovanjem, a nakon što više ne budu životno ugroženi, moguće je da će proći i više tjedana prije nego se sa sigurnošću bude moglo reći kolike i kakve će biti posljedice ovog teškog stanja - rekla je dr. Kovačević.

TRAGEDIJA NA HVARU Vlasnik i kapetan broda brane se sa slobode: 'Nismo krivi...'

Liječnici su prekjučer rekli kako je majka djece bila bolje, dok su muškarca (64) i ženu (56) nakon pregleda pustili na kućnu njegu.

MLADI LIJEČNIK Prvi je stigao na jahtu smrti: 'Dvoje djece našao sam u komi'

Podsjetimo, vlasnik i kapetan broda u četvrtak su pušteni kako bi se branili sa slobode s obzirom da nije bilo elemenata za određivanje pritvora. Na brodu Atlantia preminuo je Talijan Eugenio Vinci (57), dok je dvoje djece i još troje odraslih završilo u bolnici.

Možda vas zanima i ovo:
Message