Obavijesti

News

Komentari 21

Otrovnim sprejem u lice: Ovo je trenutak ubojstva Jong-nama

Otrovnim sprejem u lice: Ovo je trenutak ubojstva Jong-nama
4

Internetom je počela kružiti šokantna snimka nadzornih kamera na kojoj žena prska lice Kim Jong-nama otrovnim sprejem. Riječ je o trenutku ubojstva polubrata sjevernokorejskog čelnika...

VIDEO

Internetom je počela kružiti šokantna snimka nadzornih kamera na kojoj žena prska lice Kim Jong-nama otrovnim sprejem. Riječ je o trenutku ubojstva polubrata sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una na aerodromu u Kuala Lumpuru. 

Napad su izvele dvije žene od kojih ga je jedna uhvatila i držala dok mu je druga u lice prskala otrovnu tekućinu. Kim je potom, netom prije nego je umro, požalio stražarima da su ga napali. 

Kim Jong-nam često je istupao protiv režima svoga brata, a ubijen je u prošli ponedjeljak na najvećem malezijskom aerodromu. 

Tamošnje vlasti su u vezi s ubojstvom uhitile sjeverkorejskog kemičara Ri Jong-chola (47). U potrazi su i za još jednim muškarcem koji je u Sjevernu Koreju odletio na dan Jong-namova uojstva. Za ovaj nemilosrdni čin policija sumnjiči četvero ljudi. 

Diplomatski spor između Malezije i Sjeverne Koreje oko predaje tijela u međuvremenu je ojačao. Sjeverna Koreja rekla je da neće prihvatiti obdukcijsko izvješće  malezijskih stručnjaka optužujući Maleziju da je "u dosluhu sa stranim silama" a Malezija je dala rok od dva tjedna rođacima ubijene osobe da zatraže predaju tijela.

Rezultati obdukcije nad tijelom ubijenoga polubrata sjevernokorejskog vođe mogli bi biti objavljeni najranije u srijedu, priopćilo je malezijsko ministarstvo zdravlja u ponedjeljak. "Riječ je o uobičajenom razdoblju potrebnom da se obavi obdukcija i dobiju rezultati", rekao je ministar zdravlja Subramaniam Sathasivam novinarima kao odgovor na pitanje kada će biti objavljeni rezultati. Malezijske vlasti dale su najbližoj rodbini žrtve Kim Jong Nama dva tjedna da se jave kako bi pomogli u istrazi.

Sjevernokorejski dužnosnici nastojali su spriječiti Maleziju da obavi obdukciju i zahtijevali su da se tijelo izravno preda njima. Malezijsko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je sjevernokorejskog veleposlanika u ponedjeljak, zbog optužbi koje je izrekao o načinu na koji Malezija provodi istragu. Ministarstvo je priopćilo da je sjevernokorejski veleposlanik Kang Chol pozvan kako bi "objasnio optužbe koje je izrekao protiv malezijske vlade na konferenciji za novinare 17. veljače".

Dodalo je da je na toj konferenciji veleposlanik "insinuirao da... malezijska vlada 'nešto skriva'. Veleposlanik je također optužio Maleziju da je 'u dosluhu s galerijom stranih sila", navodi se u priopćenju ministarstva. Malezija je također pozvala svojeg predstavnika iz Pjongjanga radi "konzultacija", objavilo je ministarstvo u izjavi. Kim Jong Nam umro je prije tjedan dana nakon što je napadnut u međunarodnoj zračnoj luci u Kuala Lumpuru, gdje je čekao let za Macao.

Južnokorejski i američki dužnosnici rekli su da su ga napali sjevernokorejski agenti te da je u napadu korišten otrov brzog djelovanja. Tri od četiri Sjevernokorejca za koje se sumnja da su povezani s ubojstvom navodno su odletjeli iz Džakarte u Dubai iste večeri kad je počinjeno ubojstvo. Radi se o osumnjičenima Ri Jae Namu, Hong Song Hacu i Ri Ji Hyonu, rekao je glasnogovornik indonezijskog imigracijskog ureda za Reuters. Detalji u vezi četvrtog osumnjičenog još nisu jasni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava