Obavijesti

News

Komentari 80

'Otrovnu vodu piju jer SDP-ova Vlada nije riješila taj problem'

'Otrovnu vodu piju jer SDP-ova Vlada  nije riješila taj problem'
1

Obustavili su investicije u regionalni vodovod Istok u kojem se nalaze i sporna sela te su preusmjerili radove na krak Sjever na čijem se putu nalaze mjeta koja nisu bila bitno ugrožena...

VIDEO

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej, upozoravajući u petak u Hrvatskom saboru na problem povećane koncentracije arsena u vodi u Komletincima u Slavoniji zbog čega voda nije za piće, prozvao je bivšu vladu Zorana Milanovića, tadašnjeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu i čelnika Hrvatskih voda Ivicu Plišića jer nisu realizirali  projekt regionalnog vodovod. 

- Za rješavanje cjelovitog problema spajanja na Regionalni vodovod potrebna su sredstva koja se moraju pronaći da bi se riješio problem pitke vode kako Komletinaca tako i ostalih mjesta u Slavoniji- upozorio je Culej.

Naglasio je kako je tadašnja Vlada cijeli projekt  izgradnje regionalnog vodovoda obustavila.

- Obustavili su investicije u regionalni vodovod Istok u kojem se nalaze i sporna sela te su preusmjerili radove na krak Sjever na čijem se putu nalaze mjeta koja nisu bila bitno ugrožena po pitanju kakvoće vode- istaknuo je Culej i pozvao predstavnike nadležnih ministarstava i Hrvatskih voda da dođu u Komletince i mještane upoznaju s planovima rješenja njihovog egzistencijalnog problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mjesto Komletinci poznato je iz vremena Domovinskog rata, obzirom da su njegovi stanovnici na svom kućnom pragu zaustvili velikosrpsku agresiju na Hrvatsku - podsjetio je Culej.

Na pitanje zašto o tom problemu nije upozoravao tada, za vrijeme vlade Zorana Milanovića, Culej kaže kako tada nije znao za ovaj problem. 

- Sigurno bih se javio i govorio puno puta o tome, ali nedavno sam saznao-. rekao je Culej. 

Kako je istaknuo zastupnik Mladen Karlić, do kraja godine će se osigurati 15 milijuna kuna za izgradnju vodovoda najprije za tri najkritičnija mjesta- Privlaku, Otok i Komletince. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1