News

Komentari 3

Otvoreno pismo Goranu Pauku: 'Ovime Vas obavještavamo da se županije nakon izbora gase'

Otvoreno pismo Goranu Pauku: 'Ovime Vas obavještavamo da se županije nakon izbora gase'

"Ne želimo uopće ni pomisliti da je u vrijeme davanja tog intervjua i osoba s prislušnom "bubicom" u automobilu, bivša gradonačelnica drugog po veličini grada Vaše županije, uživala blagodati Vaše "preporuke"...

Josip Budimir, Dalija Orešković i Ante Pranić napisali su otvoreno pismo županu Goranu Pauku.

Pismo prenosimo u cijelosti:

- Poštovani župane na odlasku, gospodine Gorane Pauče, ovime Vas obavještavamo da se županije kao eklatantni primjer teritorijalnog nereda i nerada nakon ovogodišnjih parlamentarnih izbora, gase.

Molimo Vas stoga da obavijestite kolege župane u beskorisnoj zajednici župana da pripremite završni račun i sve druge potrebne radnje kako bi gašenje županija, kao centara za politička uhljebništva, prošlo sa što manje dodatnog tereta za porezne obveznike. Da su županije simbol zapošljavanja preko veze na izmišljenim radnim mjestima i sami ste priznali u sad već legendarnom intervjuu jednim dalmatinskim dnevnim novinama koje su misteriozno taj intervju obrisale sa svojih stranica.

Srećom drugi mediji su prenijeli Vaš citat u kojem ste rekli:

- Uhljebio sam puno znanih i neznanih. Kad bismo gledali klasično zapošljavanje, u smislu natječaja, prijave, referenci, onda bismo mogli zaključiti za svakog da se zaposlio "preko veze". Nema onog tko se javio za neki posao a da nije imao neku "preporuku" neku "vezu". Volio bi da sam ih puno više "uhljebio".

Ne želimo uopće ni pomisliti da je u vrijeme davanja tog intervjua i osoba s prislušnom "bubicom" u automobilu, slučajno i bivša gradonačelnica drugog po veličini grada Vaše županije, uživala blagodati Vaše "preporuke".

Zbog niza uhljebljivanja stranačkih kadrova svih opcija koje upravljaju nepotrebnim županijama njihovo ukidanje je jedna od mjera antikorupcijskog programa stranke s Imenom i Prezimenom. Ovaj dopis i našu odluku o ukidanju Vašeg nepotrebnog radnog mjesta stoga nemojte shvatiti osobno. Ukidanje županija samo je jedna od deset mjera (deset zapovjedi hrvatskih) koje će se provesti nakon parlamentarnih izbora, pa si nemojte umisliti da ste jedini kao institucija nevažni u prijelazu na novi državni ustroj.

Otpremnina neće biti.

Najčitaniji članci