Obavijesti

News

Komentari 15

Otvorili najluksuzniju marinu na Jadranu, stigao i Plenković

Otvorili najluksuzniju marinu na Jadranu, stigao i Plenković
22

Nova marina kategorizirana je s pet sidra, slično kao i zvjezdica također obnovljenog grandioznog Maistrinog Grand hotel Park, koji se uzdiže iznad nje s pogledom na starogradsku jezgru Rovinja

VIDEO

U petak je u Rovinju svečano predstavljena nova ACI marina, jedna od najvećih investicija u nautičkom turizmu Hrvatske, a u čiju je temeljitu obnovu uloženo više od 150 milijuna kuna.

Na otvorenje je došao i premijer Andrej Plenković, a uz njega su bili i resorni ministri, Gari Cappelli, Oleg Butković, Predrag Štromar, i predsjednik uprave ACI-a Kristijan Pavić.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:53

"To će zasigurno dati još jedan impuls jačanju turizma u Istri, koja je od naših županija jedna od nositelja hrvatskog turizma. Danas smo se upoznali i s napretkom radova na Istarskom ipsilonu, što govori u prilog tomu koliko nam je Istra važna", istaknuo je Andrej Plenković.

Svečano otvorena ACI marina Rovinj

Ministar turizma Gari Cappelli ponosan je na novu marinu.

"Ovdje je koncentracija jedne velike vrijednosti hrvatskog turizma, što potvrđuju i podaci u prvih četiri mjeseca gdje je hrvatski turizam bilježio iskorak. Imamo rast od više od 20 posto, u čemu je Rovinj, zajedno s Porečom, Dubrovnik i Splitom, predvodnik", rekao je Cappelli, dodajući i kako je hrvatski turizam time zakoračio u "jednu vrlo kvalitetnu i vrlo tešku i odgovornu turističku godinu".

Ministar turizma istaknuo je i kako je Hrvatska dokazala da s kvalitetom može ostvariti dobre rezultate.

"Predsezona je iznimno dobro odrađena, i to je u ovom trenutku od iznimne važnosti", rekao je. 

Svečano otvorena ACI marina Rovinj

Ministar mora, prometa i infrastrukture smatra kako jedinstvenu ACI marinu Rovinj treba promatrati u širem kontekstu kako bi se shvatila njena važnost i potencijal.

"Spoj ACI marine Rovinj i zone Monte Mulini formula je uspjeha razvoja nautike luksuza. Projekt izgradnje ACI marine i hotela Park primjer je strateški promišljene suradnje dvaju poduzetnika iz dvije različite, a opet tako bliske i srodne branše. ACI i Maistra su zajedničkim nastojanjima stvorili daleko veću ukupnu vrijednost u destinaciji nego što bi je imao svaki projekt pojedinačno. Ako je negdje sinergija u punom smislu došla do izražaja, onda je to u ovom slučaju", poručio je Oleg Butković.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:35

Predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić i rovinjski gradonačelnik Marko Pagliaga ustvrdili kako su te dvije velike investicije - novi Maistrin hotel i nova ACI marina - značajno i dodatno podigli kvalitetu i turističke standarde Rovinja, višestrukog šampiona turizma. 

Od viđenijih ljudi na otvorenje došao je i Slavko Linić, istarski gradonačelnici i načelnici, direktori poduzeća, odvjetnici, suci, lokalni političari... Svi su bili složni u jednom, a to jest da je ova marina jedna od najljepših dosad viđenih novijeg doba.

Pokretanje videa...

01:06

Da se nova marina može opisati u četiri riječi, one bi glasile - ljepota, luksuz, inovativnost i sigurnost, a standardi, ponuda i kvaliteta čine ju reprezentativnom u svjetskim okvirima.

Ništa čudno, pogotovo ako se zna da je kategorizirana s pet sidra, slično kao i zvjezdica također obnovljenog grandioznog Maistrinog Grand hotel Park, koji se uzdiže ponad same marine s pogledom na starogradsku jezgru Rovinja.

Nakon dvije godine radova obnovljena marina sad može primati i stometarske jahte, a jednodnevni vez koštat će i do 25 tisuća kuna. Iako manjeg kapaciteta nego prije, sve je prilagođeno luksuzu i uživanju. Pa će tako 200 nautičara, jer upravo toliko ima i vezova, svoja skupocjena plovila bez bojaznosti tamo moći vezati.

Naravno, što je brod manji i troškovi će biti manji, pa će tako primjerice za onaj od 17 metara vlasnik trebati izdvojiti od 1300 kuna dnevno u predsezoni, pa do 1700 tijekom ljeta, ili 95 tisuća kuna godišnje.

U najluksuznijoj marini u Hrvatskoj neki su ponosni vlasnici već privezali svoje morske ljepotice, a kako kažu, tu ih namjeravaju i ostaviti. Imaju sve što se poželjeti može. Od restorana pa do servisa. Dosta vlasnika skupocjenih plovila zainteresirano je da ih dovedu upravo u novu marinu pa tako doznajemo da sa svih strana pršti potražnja i upiti za rezervacijama.

Uz novu marinu izgrađen je i jedan od trenutno najluksuznijih hotela na Jadranu, koji s marinom čini prostorno funkcionalnu cjelinu, ali opet svaki objekt ima svoj identitet. Noćenje u hotelu je od 4500 kuna, pa sve do vrtoglavih 13 tisuća u predsezoni, a tijekom ljeta može biti i do 39 tisuća.

Pokretanje videa...

00:25

Rovinj će tako investicijom od oko 600 milijuna za marinu i hotel svakako privući goste velike platežne moći, a da je to istinita tvrdnja, dovoljno je spomenuti da su već sve velike filmske zvijezde na snimanju u gradu podno Sv. Eufemije prespavali u ovom luksuznom zdanju te prohodali šetnicom uz marinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag