Obavijesti

News

Komentari 10

'Ovakva situacija nikome ne koristi i otežava gospodarstvu'

'Ovakva situacija nikome ne koristi i otežava gospodarstvu'
1

Nikome ne odgovara situacija u kojoj nema jasnih naznaka gospodarskog smjera razvoja. Reforme se moraju nastaviti, kazao je Panenić

VIDEO

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić, komentirajući aktualnu krizu Vlade, izjavio je u ponedjeljak da trenutna situacija nikome ne koristi, a odgađa provedbu programa reformi ključnih za gospodarstvo.

"Nikome ne odgovara situacija u kojoj nema jasnih naznaka gospodarskog smjera razvoja. Mi smo ga postavili putem nacionalnog programa reformi, jasno zadali ciljeve kako u ovoj godini olakšati poslovanje ne samo stranim investitorima, nego i svima koji posluju", izjavio je ministar gospodarstva na rubu međunarodne konferencije o izravnim stranim ulaganjima, koja se održava u organizaciji Udruženja stranih ulagača, Jutarnjeg lista, HGK, HUP-a, Agencije za investicije i konkurentnost i veleposlanstava Australije, Izraela, Japana, Kanade, Njemačke, Norveške, Švicarske i Velike Britanije.

"Te poteškoće ili moguće preslagivanje u smislu da odemo na nove izbore odgađa provedbu toga i otežava rad gospodarstva. Mislim da svi skupa moramo zauzeti jasan stav da se reforme u gospodarstvu moraju nastaviti. Prema tome, ne samo  Vlada u ovome sastavu nego bilo koja bi trebala taj program već unaprijed prihvatiti, jer to nije nešto što mi možemo mijenjati od danas do sutra",  kazao je Panenić, napomenuvši da su reforme dobile snažnu potporu Europske komisije i kako se nada da će taj program prihvatiti bilo koja Vlada.

Na upit novinara hoće li se se u srijedu održati sjednica Vlade, Panenić je kazao kako se nada da će se održati. 

"To sada više nije političko pitanje. Imamo par ključnih zakona koje trebamo donijeti i prema tome, očekujem ozbiljnost i političku odgovornost da se u sljedećem vremenu održe sjednice Vlade da možemo donijeti te zakone", izjavio je. Dodao je da su ti zakoni planirani, neki uvjetovani rokovima, a neki izuzetno bitni  za poslovanje i investicije.

"Uvjerenja sam da svi trebaju dati puno truda da to odradimo u ovome mandatu", kazao je Panenić. Pojasnio je da je riječ o zakonu o javnoj nabavi, kao i zakonu o koncesijama, koji bi u srijedu trebali naći na dnevnom redu Vlade.

Na upit do kada je moguća politička pat pozicija, kazao je da je to pitanje za HDZ. 

Na upit može li Most dalje s HDZ-om bez Tomislava Karamarka, Panenić je kazao: "Naravno, mislim da smo to jasno rekli". 

Što se tiče zahtjeva Karamarka za smjenom premijera Tihomira Oreškovića, Panenić je kazao da Nacionalno vijeće Mosta još nije raspravilo kako će se postaviti prema tom zahtjevu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji