Obavijesti

News

Komentari 2

Ove godine neće biti ni glavnog šatora, ni velike pozornice, ali ipak će se mimohod održati...

Ove godine neće biti ni  glavnog šatora, ni velike pozornice, ali ipak će se mimohod održati...
1

U petak počinju 55. Vinkovačke jeseni, najpoznatija smotra folklora na kojoj inače sudjeluje stotine folkloraša iz brojnih KUD-ova Hrvatske.

VIDEO

Pod sloganom 'Curo draga iz sokaka moga' ove će se godine Vinkovačke jeseni održati pod posebnim okolnostima zbog Covid situacije. Trajat će od 17. do 20. rujna i od javnih događanja na otvorenom imat će samo otvorenje na središnjem vinkovačkom trgu i mimohod folklornih skupina iz Vukovarsko-srijemske županije.

Kako bi se na neki način ipak predstavili i ostali KUD-ovi iz Hrvatske, oformljena je posebna televizijska snimateljska ekipa koja je od 27. kolovoza do 4. rujna obilazila sve hrvatske županije i sa lokalnim KUD-ovima snimila kratke filmove o tradiciji, kulturi i običajima svakog kraja, te će oni biti prikazani u video-razglednicama na svečanom mimohodu.

Vinkovci: Svečani mimohod 53. Vinkovačkih jeseni i revija konjskih zaprega

Na taj način će cijeloj Hrvatskoj biti dočarano sve ono što su Vinkovci htjeli pokazati na svom trgu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ove godine nema glavnog šatora u Slavonskom sokaku ni velike pozornice sa koje su, proteklih godina, svake večeri zaplesale noge folkloraša. Svečano otvorenje biti će upriličeno na trgu. Glumci i svi koji budu sudjelovali u programu su iz Vinkovaca. Gostiju će biti u manjem obujmu; očekuje se oko 150 ljudi u gledalištu. Mjerit će se svima temperatura, osigurat će se maske i dezinfekcijska sredstva. U mimohodu će sudjelovati oko 30tak KUD-ova iz županije koji će imati osiguran prijevoz. Neće biti zajedničkih velikih plesnih kola, neće biti kontakata između KUD-ova i oni se neće smjeti međusobno miješati. Ulica Slavonski sokak će biti u jednom izmjenjenom obliku i služit će isključivo za prodaju naših autohtonih proizvoda, a očekuje se i revija konjskih zaprega ulicama našeg grada -  najavio je događaje na Vinkovačkim jesenima gradonačelnik Ivan Bosančić dodajući kako svi koji sudjeluju u ovoj manifestaciji moraju biti posebno odgovorni.

Ovako dobro raspoloženi Plenki izgleda dok pleše šokačko kolo
Ovako dobro raspoloženi Plenki izgleda dok pleše šokačko kolo

Puno drugih događaja ove će godine, zbog korona virusa, biti izostavljeno. Zbog mjera protiv Covida u središtu Vinkovaca stalno će biti ograničeni broj osoba, odnosno gledatelja.

Na programu Plave Vinkovačke televizije već je započelo emitiranje emisije 'Jeseni su milo janje moje'. U njoj će predstavnici Grada i Županije službeno otvoriti smotru folklora. Snimateljska ekipa ove televizije obišla je 20 gradova i sela samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji i gledatelji će sve snimljeno moći gledati do 20. rujna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a