Obavijesti

News

Komentari 116

Ovi odlaze, a mi ćemo plaćati neradnike iz tri saziva Sabora

Ovi odlaze, a mi ćemo plaćati neradnike iz tri saziva Sabora
3

AJMO, RAZLAZ: Saborski zastupnici imaju pravo na plaću još godinu dana, kao i njihovi prethodnici. Nakon prijevremenih izbora u rujnu plaćat ćemo i nove zastupnike...

VIDEO

SDP i Most će tražiti samoraspuštanje Sabora već danas, ali još nije jasno hoće li im HDZ udovoljiti ili će pokušati kupiti još vremena.

Nakon što je u petak više od 90 zastupnika potpisalo da želi raspuštanje Sabora i nove izbore, odluka je na predsjedniku Sabora Željku Reineru.

On je poručio da nema razloga da se o toj točci raspravlja i odmah danas izglasa, a da to nigdje i ne piše u zakonima i pravilima.

HDZ bi tako pokušao kupiti nešto vremena da proba okupiti novu većinu u Saboru iako je teško vjerovati da će se zastupnici predomisliti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Već ranije su ustavni stručnjaci poručili da bi bio skandal ne poštovati volju većine. Isto tvrdi i SDP koji je pokrenuo skupljanje potpisa za raspuštanje.

- Predsjednik Sabora ima pravo manipulirati s datumom rasprave, ali mora biti svjestan da ga vezuju i demokratska kultura i standardi.

- Ne može svoju volju i interes svoje stranke stavljati ispred volje građana i većine - kaže Peđa Grbin. (SDP)

Miroslav Šimić iz Mosta također kaže da odluku treba što prije staviti na raspravu i glasanje. Njemu nije problem odgoda dan ili dva.

- Svako drugo odugovlačenje bilo bi izbjegavanje volje većine u parlamentu - kaže Šimić.

Sabor se inače prvi puta u mirnodopsko vrijeme sam raspušta. To automatski znači nove izbore. Zastupnici bi trebali u “hladnom pogonu” raditi još do 15. srpnja. Izbori će biti 4. ili 11. rujna. Kada se izaberu novi zastupnici, građani će tako plaćati čak tri postave Sabora odjednom! Iako su obećavali, Mostovci nisu uspjeli promijeniti odredbu da zastupnik nakon završetka mandata ima pravo na plaću još godinu dana. Šest mjeseci puni, šest mjeseci pola iznosa. Čak 47 zastupnika prošlog saziva ćemo plaćati sve do siječnja. SDP-ova zastupnica Biljana Gaća je bila zamjena u Saboru samo mjesec dana, ali i ona ima još godinu dana pravo na novce. Sigurno će brojni zastupnici i ovog saziva zatražiti plaću do srpnja 2018. To pravo si je povratkom u Sabor osigurao i Tomislav Karamarko.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag