Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
139 komentara

Ovi su ljudi misteriozno nestali u Međugorju, još ih nisu našli...

Među njima je i talijanski svećenik Luciano Cicarelli (79) koji je nestao 2. kolovoza 2015. i dosad nije pronađen. Anita Visković iz Makarske nestala je 12. kolovoza 2006.

Foto: Pixsell/Nestali.hr/Privatni album
139 komentara

Pripadnici Saveza gorskih službi spašavanja u BiH zadnjih dana bilježe neuobičajeno veliki broj intervencija u Međugorju. Oni su 28. travnja dobili dojavu od tamošnje hitne pomoći da je na brdu Križevac ozlijeđena državljanka Hrvatske. Žena je imala obilno krvarenje i spasioci su odmah reagirali.

Iako je riječ o teškom terenu, brzo su stigli do žene, imobilizirali su joj ozlijeđenu nogu, zaustavili krvarenje i predali je hitnoj, piše Dnevni avaz.

Imali su i slične intervencije nakon toga. Nažalost, neki slučajevi ipak nemaju sretan kraj. Najčešće je riječ o starijim ljudima koji sa zdravstvenim poteškoćama dolaze u Međugorje po ozdravljenje. Oni često skrenu sa staze ili se udalje od svoje grupe. Ima i onih koji se osame i krenu na nepoznati teren.

Među njima je i talijanski svećenik Luciano Cicarelli (79) koji je nestao 2. kolovoza 2015. i dosad nije pronađen. Njegov nestanak je policiji prijavio Jurica Ostojić, vlasnik međugorskog pansiona u kojemu je Cicarelli boravio od kraja srpnja. U sobi su mu ostali dokumenti, među kojima i putovnica, laptop i druge osobne stvari.

Nestanak je prijavljen šest dana nakon što je zadnji puta viđen. Za nestalim svećenikom tragali su danima, a diljem Međugorja su bili polijepljeni i leci s njegovom fotografijom. Policija je provjeravala brojne špekulacije, a jedna od njih je bila i da je svećenik kod sebe imao veću svotu novaca. 

Foto: Privatni album

Također, prije pet godina pronađene su ljudske kosti na dijelu Gradina u Međugorju. Kostur su pronašli spasioci dok su tražili jednog nestalog Britanca. Obavljena su brojna vještačenja, a ni dan danas se ne zna čiji su kostur pronašli.

U Međugorju je, također, 25. svibnja 2012. godine posljednji put viđen Poljak Edvard Josef Kogutek, i to ispred Centra za ovisnike 'Cenacolo', dok se Aniti Visković iz Makarske svaki trag gubi 12. kolovoza 2006., kada je imala 51 godinu. Posljednji je put viđena ispred crkve u Međugorju. Ona se i danas nalazi u evidenciji nestalih. 

Foto: nestali hr

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message