Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Ovisnost o Coca-Coli ju umalo ubila: Pila je 24 limenke na dan

Završila sam na infuziji na kojoj sam bila pet dana. Doktori su mi rekli da mi tijelo ne može podnijeti toliku količinu šećera i kofeina, kaže Zoe koja se bori s ovisnošću

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija

Britanka Zoe Cross (18) "navukla" se na Coca-Colu. Postala je toliko ovisna o tom gaziranom piću pa je dnevno pila 24 limenke. Dobila je infekciju zbog teške dehidracije, onesvijestila se i završila u bolnici. Liječnici su joj naredili da smanji unos Cole jer će inače umrijeti.

- Završila sam na infuziji na koju sam bila spojena pet dana. Doktori su mi rekli da moje tijelo ne može podnijeti toliku količinu šećera i kofeina. Upozorili su me da će mi otkazati bubrezi nastavim li piti toliko puno Coca-Cole - ispričala je djevojka za Sun

No, čim su je otpustili iz bolnice Zoe se vratila svojoj staroj navici. Smanjila je unos Cole na dvije litre dnevno, ali je se nije mogla odreći. Ubrzo je opet kolabirala zbog čega sada ima grčeve, a pati joj kralježnica i zglobovi. 

Zoe je o Coli postala ovisna sa samo 14 godina. Ovisnost je eskalirala nakon što se zaposlila u Subwayu gdje su svi zaposlenici imali pravi na besplatno gazirano piće. 

- Odvikavanje od Cole je iznimno teško. Čim ju ne bi pila imala bih stravične glavobolje. Nadam se da ću uspjeti pobijediti svoju ovisnost - kaže Zoe.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message