Obavijesti

News

Komentari 1

Ovo je 66. po redu: Prisegnula je nova talijanska vlada...

Ovo je 66. po redu: Prisegnula je nova talijanska vlada...
1

Italija često ima krizu vlasti i vlade se brzo izmjenjuju. Ovo je 66. vlada po redu u 73 godine povijesti Talijanske Republike. U prosjeku su vlade trajale oko 13 mjeseci

VIDEO

Ministri nove talijanske koalicijske vlade sastavljene od protusistemskog Pokreta 5 zvijezda (M5S) i Demokratske stranke (PD) lijevog centra službeno su u četvrtak prisegnuli na novu dužnost u palači Quirinale pred predsjednikom Sergiom Mattarellom.

"Prisežem da ću biti odan Republici i da ću poštivati ustav i zakone te izvršavati svoje dužnosti isključivo u interesu nacije", kazao je na svečanosti polaganja prisege premijer Giuseppe Conte.

Iste su riječi izgovori ministri u njegovoj vladi, njih 21, nakon čega bi se trebao održati prvi sastanak nove vlade. Prosječna dob ministara je 37 godina, što je rekordno nisko. U kabinetu je sedam žena, 10 članova M5S-a, devet iz PD-a i jedan predstavnik male ljevičarske stranke Slobodni i jednaki (LeU).

Dužnost ministra vanjskih poslova obavljati će čelnik Pet zvijezda Luigi Di Maio, ministar gosodarstva je Roberto Gualtieri iz PD-a, a ministarstvo unutarnjih poslova će voditi Luciana Lamorgese, visokorangirana državna službenica.

Glasanje o povjerenju novoj vladi održat će se sljedeći tjedan u ponedjeljak u Donjem domu parlamenta, a u utorak u Senatu.

Italija često ima krizu vlasti i vlade se brzo izmjenjuju. Ovo je 66. vlada po redu u 73 godine povijesti Talijanske Republike. U prosjeku su vlade trajale oko 13 mjeseci.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk