Obavijesti

News

Komentari 19

'Bio je to sretan Božić, nismo se bojali da nečega neće biti'

'Bio je to sretan Božić, nismo se bojali da nečega neće biti'
29

Akcija 24anđeli je završila. Naši čitatelji su za deset obitelji donirali hranu, odjeću, higijenske potrepštine, tepihe, novac... U akciju su se uključili i brojni sponzori

VIDEO

Ovaj Božić smo se mogli opustiti i nismo se bojali da nečega neće biti. Jako smo iznenađeni i zahvalni svima koji su nam poslali pakete. Dobili smo hrane za mjesec dana, odjeću, a stigla je i perilica, kaže Ana iz Slavonije, majka devetero djece. Njezina obitelj je jedna od ukupno deset kojima smo pomogli u akciji 24anđeli. 

- Bili smo najviše dirnuti paketima u kojima je bilo hrane jer se vidjelo da je ona odvojena od nečijih usta. To me toliko ganulo da sam se rasplakala - kaže Ana.

Pomoć im je stigla kad su je najviše trebali

Puno paketa stiglo je i u skromni dom Antonija i njegove braće. Oni se, nakon smrti majke, za život bore sami. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobili smo 30-ak paketa u kojima je bilo hrane, odjeće, higijenskih potrepština. Sve je to stiglo u trenutku kada nam je pomoć najviše trebala. Puno hvala svima koji su nam pomogli - kaže Antonijo. 

I mali Kristijan je dobio gotovo sve što je njegova mama tražila. 

- Dobili smo maramice, dosta pelena, hrane, odjeću. Još nam je želja da nabavimo mali prijenosni aspirator - kaže Kristijanova mama Maja. Dodaje kako su jako zadovoljni i sretni te zahvaljuju svima koji su im uljepšali Božić i Novu godinu.

Naši čitatelji još jednom pokazali da imaju veliko srce

U akcija 24anđeli naši su čitatelji još jednom pokazali kako imaju veliko srce te ima veliko hvala za sve što su donirali obiteljima. Za obitelji je u Osijeku, Splitu, Rijeci i Puli prikupljeno 80 paketa pomoći. Poštom je u Mali zmaj, koji je bio nositelj akcije, stiglo još toliko paketa, a toliko su ih građani osobno dostavili u prostorije Malog zmaja. Svi paketi i stvari u njima su popisani te su u Malom zmaju napravili tablice s donacijama. 

Koliko je novca uplaćeno u akciji možete pogledati OVDJE.

Popis partnera akcije pročitajte OVDJE

"Siromašni pomoć trebaju tijekom cijele godine"

Iako je akcija 24anđeli završila 7. siječnja udruge Mali zmaj i Svjetlo života, koja je također sudjelovala u akciji, naglašavaju da siromašne obitelji pomoć trebaju cijelu godinu, a ne samo u vrijeme blagdana. Zato pozivaju sve koji drugima žele pomoći da im se jave.

U Malom zmaju kažu i kako od subote, 19. siječnja organiziraju besplatna savjetovanja za roditelje i predavanja psihologa. Pozivaju sve koji trebaju takvu vrstu pomoći da dođu u Ilicu 181. Savjetovanja i predavanja će biti subotom od 9 do 12 sati. 

Također četvrtkom od 19 do 20.30 sati Mali zmaj na spomenutoj adresi organizira besplatne likovne radionice za djecu. 

Kristijan je dobio hranu, pelene, ručnike...

Prva priča koju smo objaviti u sklopu akcije 24anđeli bila je o malom Kristijanu. Kristijan (1) boluje od genetske bolesti i odumiru mu mišići. Liječnici kažu kako će Kristijan živjeti najviše tri godine. Kristijanova mama ne radi jer se brine o njemu pa žive od tatine plaće. U akciji 24anđeli Kristijan je dobio pelene, hranu, maramice, ručnike. Nadaju se da će uspjeti nabaviti i mali prijenosni aspirator. 

Pogledajte cijeli popis donacija za Kristijana

Marina i njezina djeca dobili su hranu, odjeću, igračke

Marina i njezina obitelj su deložirani iz stana koji su kupili, ali nisu znali da je pod hipotekom. Marina je nezaposlena kao i njezin suprug. Njihov sin (8) ima poremećaj govora pa ide u Suvag na vježbe, a kći (4) ima problema s mokraćnim putevima. Njima su naši čitatelji donirali odjeću, hranu, igračke, a od sponzora su dobili i grijalicu, sokove... 

Popis stvari koje je dobila Marinina obitelj

Željka je dobila tromjesečnu imunoterapiju

Željka (45), samohrana majka dvojice sinova, boluje od raka. Stanje joj je teško. Nedavno je završila u bolnici jer joj je pozlilo. Sad je kod kuće, teško hoda i ne može sama ni do zahoda. Njezin je suprug umro u lipnju prošle godine. Primanja su im mala, a obitelj živi u stanu od samo 43 "kvadrata". Željka je donacijom sponzora dobila tromjesečnu imunoterapiju. U akciji 24anđeli njezinoj obitelji su naši čitatelji donirali odjeću,  hranu, higijenske potrepštine. 

Pročitajte što je sve dobila Željkina obitelj

Obitelj s devetero djece dobila je perilicu

Ana i njezin suprug imaju devetero djece. Dok je njezin suprug primao punu plaću, obitelji ništa nije nedostajalo. No došla je kriza i suprug je sada na minimalcu. Život im se doslovce sveo na vraćanje duga. Anina obitelj je zahvaljujući sponzoru dobila perilicu rublja koju su si željeli. Njezina djeca su dobila odjeću, poklone, školski pribor... 

Pročitajte što je sve u akciji 24anđeli prikupljeno za Aninu obitelj 

Mirjanini sinovi dobili obroke u restoranu

Mirjana (47), samohrana majka dvojice sinova starih 15 i 19 godina boluje od raka. Nedavno je bila na operaciji metastaze na mozgu. Trenutno ide na kemoterapije. Jako je slaba i umorna. No bez obzira na tešku bolest Mirjana je optimistična i vesela. Njezin sin (19) je u potrazi za poslom. Nedavno je bio na razgovoru i nada se da će uskoro zaposliti. Za Mirjanu i njezine sinove prikupljeno je puno hrane, a zahvaljujući sponzoru Mirjaninim sinovima su osigurani obroci u restoranu. Zahvaljujući sponzoru Mirjana je dobila i novi kauč. 

Pročitajte što je sve dobila njezina obitelj

Josipova obitelj će uvesti vodu

Josip, njegova supruga Antonija i njihov sin (7) koji boluje od epilepsije žive u kućici od samo 30-ak "kvadrata". Josip i Antonija su nezaposleni i obitelj živi od samo 290 kuna dječjeg doplatka. Dosad nisu imali vodu no uvest će ju zahvaljujući novčanim donacijama koje su prikupljene u akciji 24anđeli. Javila se i jedna tvrtka koja je obećala obitelji dovršiti i urediti kupaonicu no za to se čeka ljepše vrijeme. Josipova obitelj još treba perilicu. 

Pročitajte što je sve prikupljeno za Josipovu obitelj

Milica i njezin sin dobili su krevet, tepihe, televizor...

Milica i njezin sin (9) žive u baraci. Milica je nezaposlena. Ona je kao mlada mama završila u Caritasovom domu za trudnice. Nakon što je rodila Milica i beba nisu imale kamo. Sina su odveli u dječji dom u kojem je bio do šeste godine. Sada su zajedno i to je, kaže Milica, najvažnije. Milica i njezin sin su u akciji 24anđeli zahvaljujući sponzoru dobili krevet. Stigli su im i tepisi, hrana, odjeća, igračke. 

Pročitajte cijeli popis onoga što je prikupljeno za Milicu i njezinog sina

Sanjina obitelj dobila je novi hladnjak

Sanja, njezin suprug i petero djece žive u trošnoj kućici. Žbuke na zidovima gotovo i nema, a ono malo što je ostalo se trusi. Podovi su u betonu, a namještaj star. Zbog golih zidova kuća se teško zagrijava, puna je vlage pa su djeca stalno bolesna. Sanjina obitelj je u akciji 24anđeli zahvaljujući sponzoru dobila novi hladnjak. Naši čitatelji donirali su im hranu i odjeću. Jedna se tvrtka ponudila da će Sanjinoj obitelji ožbukati kuću no za to se čeka ljepše vrijeme. 

Popis donacija za Sanjinu obitelj

Ankica i njezina obitelj trebaju građevinski materijal

Ankica (48), njezin maloljetni sin i njezina majka (73) preživljavaju od 1274 kuna mjesečno, a iz trošne kuće moraju se iseliti. Zbog toga žele preurediti malu staju da bi imali gdje živjeti. U akciji 24anđeli za Ankicu i njezinu obitelj prikupljeno je hrane, odjeće, obitelj je od sponzora dobila igru, sokove, televizor, grijalicu. No još uvijek im treba građevinski materijal kako bi mogli urediti staju. 

Što je sve prikupljeno za Ankicu i njezinu obitelj

Antonijo i njegova braća dobili su posteljinu, odjeću, hranu...

Antonijo (19) i njegova braća (18 i 16) ostali su bez majke koja je umrla od raka. Nasilni otac ima zabranu prilaska. Alimentaciju svojim sinovima nikada nije plaćao. Antonijo i braća se kroz život bore sami. Antonijo se zaposlio i uskoro bi trebao dobiti skrbništvo nad najmlađim bratom. I brat Marijo je u međuvrrmenu našao posao pa će lakše plaćati režije i hranu. Za njih je u akciji 24anđeli prikupljeno hrane, odjeće, higijenskih potrepština, a dobili su i posteljinu te zahvaljujući sponzoru televizor i grijalicu.

 Što je sve prikupljeno za trojicu braće

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u