Obavijesti

News

Komentari 96

Ovo je šibenska plaža koja ima status 'izvrsna kvaliteta mora'

Ovo je šibenska plaža koja ima status 'izvrsna kvaliteta mora'
11

Mjerenje 3. lipnja pokazalo je prisutnost Escherichie coli. Iz Zavoda kažu da je to jer su fekalne nečistoće ušle u more. Samo koji dan kasnije plaža je dobila status 'izvrsno'. Ovo su slike dva dana nakon tog statusa

VIDEO

U moru mrtve ptice i plastika, na plaži pseći izmet, smeće i opušci. 

To je slika šibenske plaže Banj u Crnici, nasute na ostacima otpada nekadašnje tvornice Elektroda i Ferolegura. Fotografije nam je ustupio Šibenik.in.

Iz 'opasne za zdravlje' u izvrsnu u par sati

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prošli tjedan županijski zavodi za javno zdravstvo mjerili su kakvoću mora.

Na više od 95 posto hrvatskih plaža od Savudrije do Prevlake more je izvrsne kvalitete. Od četiri kategorije (izvrsno, dobro, zadovoljavajuće, nezadovoljavajuće), tek manji broj plaža spada u dobru i zadovoljavajuću kategoriju, a svega jedan posto u nezadovoljavajuću koja označava plažu na kojoj se ne preporučuje kupanje. 

Nakon mjerenja 3. lipnja šibenska plaža Banj bila je upravo u toj nezadovoljavajućoj crvenoj kategoriji. No u samo nekoliko sati, piše Morski.hr, šibenska plaža Banj promijenila je status iz nezadovoljavajuće u izvrsno.

- Prvi nalaz pokazao je prisutnost bakterije Escherichie coli, ali je najnoviji uzorak bio dobar - rekla je Lidija Bujas, voditeljica laboratorija za ispitivanje mora u Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, prenosi Morski.hr.

Pri prvom mjerenju, tvrde iz Zavoda, pala je kiša pa su fekalne nečistoće ušle u more i zato je rezultat bio 'u crvenom'. No samo koji dan kasnije šibenska plaža Banj, prema rezultatima mjerenja kakvoće mora, spada među najčišće dijelove Jadrana.

- Išao sam se danas okupati, toliko mi se sve zgadilo da nisam ni ušao u more. Ovo nije samo ružno, već i opasno. Sve je bilo puno psećeg izmeta, opušaka i smeća - ispričao je čitatelj za Šibenik.in.

Bio je na plaži Banj s koje su zadnje uzorke uzeli i rezultate objavili 10. lipnja, dakle prije dva dana. Rezultat je bio - izvrsno. To možete provjeriti OVDJE.

Ovo su fotografije dva dana nakon tog testiranja.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1