Obavijesti

News

Komentari 69

'Ovo je zadnji put da nam HNS i SDSS sole pamet u koaliciji'

'Ovo je zadnji put da nam HNS i SDSS sole pamet u koaliciji'
1

HDZ-ov Gordan Jandroković kazao je da je odluka o Kuščeviću donesena autonomno. Partnerima je poručio da će idući puta odgovoriti, ako procijene da se prešla crta koju smatraju neprihvatljivom.

VIDEO

Vladajuća koalicija preživjela je krizu i nastavljaju zajedno do kraja mandata. No, predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković poručio je da će HDZ znati reagirati, ako neki od partnera ubuduće prijeđu crtu. Poručio je i da je HDZ odluku o Kuščeviću donio autonomno. 

- Zaključili smo da budemo fer jedni prema drugima i vjerujem da će takvo ponašanje biti. Istovremeno, s obzirom da idu predsjednički i parlamentarni izbori iduće godine svatko će od stranaka koje sudjeluju u vladajućoj koaliciji vjerojatno pokušavati iskazati svije specifičnosti, ali postoje okviri unutar kojih se to može raditi. Ako se izađe iz tih okvira onda će svakako i HDZ odgovoriti - jasan je Jandroković. 

Koja je to crvena linija preko koje neće moći proći nije mogao precizno odgovoriti, jer to ovisi o situaciji. 

- Procjenjivat ćemo od situacije do situacije. Ako procijenimo da netko pređe crtu koju smatramo neprihvatljivom onda ćemo kao HDZ odgovoriti. Mi smo stožerna stranka koalicije. Pokazali smo u određenim situacijama da nećemo podnositi takve korake koji nisu korektni i fer.  Ne mogu vam generalno reći koja je to crta - rekao je Jandroković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jandroković kazao je da je odluka o Lovri Kuščeviću donesena autonomno. Smatram da je HNS svojim postupanjem otežao situaciju, jer je shvaćena kao ultimatum u dijelu javnosti.

- HNS nas nije ucijenio. Da smo mi smatrali da kolega Kuščević treba ostati u Vladi, ostao bi. HNS nije utjecao na našu odluku.  Mi smo dakle procijenili da je ta odluka nužna i da je potrebna za Vladu i HDZ - rekao je Jandroković.  

Nie želio odgovoriti je li i što savjetovao premijeru oko šire rekonstrukcije Vlade, a je li ona izvjesna na jesen odgovorio je:

- Sve su opcije na stolu - poručio je Jandroković.  

Nada se da će do petka imati rješenje za zamjenu ministru uprave, jer mandat ministrice vanjskih poslova traje do sredine rujna. O imenima nasljednika se razgovara, a na stranačkim tijelima riješit će se pitanje tko će Kuščevića naslijediti na mjestu političkog tajnika u stranci. 

Postavilo se pitanje kako to da Lovro Kuščević nije dovoljno dobar za funkciju ministra i političkog tajnika HDZ-a, ali jest za Sabor, a Jandroković je podsjetio da je mandat zastupnika osvojen na izborima.

-  Ima zastupnika i lokalnih dužnosnika koji imaju puno težu situaciju nego što ima Lovro Kuščević pa su na svojim pozicijama. Smatram da se nisu stekli uvjeti da bi se išlo s takvim drastičnim rješenjima - kazao je Jandroković. 

Robert Jankovics iz Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika rekao kako su imali iskren i dobar sastanak. Što se tiče odnosa HDZ-a i HNS-a rekao je kako on misli da odnosi neće biti kakvi su bili ali će biti dovoljno dobri da ostanu zajedno. Rekao je i da će redoviti parlamentarni izbori biti u listopadu naredne godine.

 

Završen sastanak koalicijskih partnera s Plenkovićem u Vladi

Završen sastanak koalicijskih partnera s Plenkovićem u Vladi Reporterka: Snježana Krnetić

Objavljuje 24sata Politiko u Utorak, 9. srpnja 2019.

Darinko Kosor (HSLS) koji se zalagao za odlazak za HNS-a iz Vlade i koalicije, nakon sastanka partnerima koji su se ponijeli neokretno poručio je: 

- Ovo je zadnji put da nam HNS i SDSS sole pamet u koaliciji. Mislim da sam više nego jasan i to sam jasno rekao predsjedniku HDZ-a. Da li će ih netko trpjeti ako se budu tako i dalje budu ponavljali ne znam, ali HSLS ih sigurno više neće. Gorana Marića nitko nije spominjao danas na sastanku. Što se nas tiče, ovo je zadnji put da nam HNS i SDSS svoje unutarnje odnose prenose na koaliciju. PR-ovskim aktivnostima HNS-a više se nećemo baviti. Ako se ovo ponovi, HSLS više u ovom neće sudjelovati.

Izjava Darinka Kosora nakon sastanka s Plenkovićem!

Izjava Darinka Kosora nakon sastanka s Plenkovićem! reporterka: Snježana Krnetić

Objavljuje 24sata Politiko u Utorak, 9. srpnja 2019.

Ponovio je da je odluka o odlasku Lovre Kuščevića bila davno donesena te da je bilo jasno da će sada već bivši ministar podnijeti ostavku. 

Ivan Vrdoljak (HNS) na poruke iz HDZ-a i HSLS-a da im se više neće tolerirati ako prijeđu crtu, ponovio je tek da se liberalima ne može uzeti pravo na stav. Rekao je da se na sastanku nije razgovaralo o njegovom  i Kuščevićevom bivšem savjetniku Željku Holiku na sastanku koalicije nije razgovaralo. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.