News

Komentari 226

Ovo je zatvor u kojem je bivši policajac ubojica Chauvin. Drže ga u samici 23 sata dnevno

Ovo je zatvor u kojem je bivši policajac ubojica Chauvin. Drže ga u samici 23 sata dnevno

ODVOJILI GA OD OSTALIH Iz Oak Park Heightsa u Minnesoti nitko nikad nije pobjegao. Svaka ćelija ima kameru, a testovi su pokazali da bi zatvorenicima trebalo 12 tisuća pila da prepile rešetke

Dereka Chauvina proglasili su krivim za ubojstvo crnca Georgea Floyda. Iz sudnice su ga prebacili u Oak Park Heights, najstrože čuvani zatvor gdje su najveći kriminalci i ubojice i gdje će čekati presudu i saznati koliko će godina dobiti.

Derek Chauvin kriv je za ubojstvo Georgea Floyda

Nakon više od 10 sati vijećanja u srijedu, porota je odlučila. Bivši policajac Derek Chauvin je kriv za ubojstvo crnca Georgea Floyda. Kriv je po svim točkama optužnice: za ubojstvo drugog stupnja, za ubojstvo trećeg stupnja i za ubojstvo iz nehaja. Može dobiti maksimalno 40 godina zatvora, iako stručnjaci vjeruju da će to biti 12. To će saznati unutar dva mjeseca.

Derek Chauvin je u samici

Dotad će bivši policajac koji je više od devet minuta držao koljeno na vratu Georgea Floyda, iako se ovaj nije opirao i molio ga je za milost, biti u Oak Park Heights zatvoru u Minnesoti gdje je odvojen od ostalih. 

New York Times piše kako je u samici 23 sata dnevno i nema nikakvog kontakta s ostalim zatvorenicima. 

Zatvor u kojem je Chauvin ima najviši stupanj sigurnosti

Zatvor je najstrože čuvan, svaka ćelija ima kameru, a čuvari obilaze zatvorenike svakih pola sata. Oak Park Heights izgrađen je 1982. godine. Prema podacima iz siječnja 2020. godine u njemu je nešto više od 400 zatvorenika.

Smatra se jednim od najsigurnijih u Americi, nitko iz njega nikad nije pobjegao, a imali su samo jedno ubojstvo.

Može primiti 482 zatvorenika.

U sredini megagrađevine s devet velikih kompleksa je veliko dvorište i bejzbolsko igralište. 

Svaka ćelija je veličine 2x3 metra, sadrži krevet, stol, zahodsku školjku i sudoper. Krevet je betonski, na njemu je tanki madrac. Zahodska školjka i sudoper su od željeza. Svaka ćelija ima i tanak prozor koji ima pojačano stakli i koji je visoko.

Testovi su pokazali da bi zatvorenicima trebalo 12 tisuća pila kako bi prepilili čelične šipke u ćeliji.

Najčitaniji članci