Obavijesti

Promo sadržaj

Ovo sigurno niste znali o Crnom petku

Ovo sigurno niste znali o Crnom petku
6

Donosimo vam nekoliko zanimljivih činjenica o Crnom petku koje sigurno niste znali

Približava nam se najuzbudljivije razdoblje u životu svakog šopingholičara – Crni petak. Dan kada cijene vrtoglavo padaju, a izlozi dućana prepuni su plakata s velikim popustima. Osim što Crni petak povezujete s odličnim šopingom i dobrim ponudama, znate li kako je nastao? 

Prije no što krenete u lov na niske cijene, pročitajte neke zanimljive činjenice o Crnom petku.

  • Dva su se muškarca odlučila urotiti protiv tržišta zlatom kako bi mogli ostvariti profit. No, njihov plan nije uspio što je 24.9.1869. dovelo do pada burze, a taj je dan postao poznat kao Crni petak.
  • Korištenje termina „Crni petak“ u smislu kako ga danas koristimo počelo je 1961. godine, a označavalo je početak razdoblja tijekom kojeg se kupuje znatno više nego kroz ostatak godine.
  • Crni petak sve je manje rezerviran samo za jedan dan jer sve više prodavača odlučuje popuste nuditi kroz cijeli studeni i prosinac, sve do Božića.
  • Iako je Crni petak najpoznatiji kao američki šoping blagdan, iz godine u godinu sve se više zemalja uključuje u ovo ludilo masovnih popusta.
  • Svake se godine u SAD-u zabilježi barem nekoliko fizičkih obračuna kupaca u trgovinama. Suzavac je postao najpopularnije oružje među lovcima na najbolje ponude.

U želji da vam što više olakšamo kupovinu na Crni petak i da vas poštedimo mukotrpnog traženja popusta, za vas smo pronašli mjesto najboljih ponuda i popusta do čak -90%. U Top Shop trgovinama i na www.crnipetak.hr uredite svoju spavaću sobu i kuhinju, opremite svoj dom proizvodima za održavanje kućanstva i pronađite najudobniju obuću za nadolazeću zimu. Najbolje ponude čekaju vas samo do 2.12. stoga, požurite! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.