Obavijesti

News

Komentari 49

Ovo su monstrumi koji su oteli Paislee: 'Sakrili su je svaki put ispod stepenica kad bismo došli'

Ovo su monstrumi koji su oteli Paislee: 'Sakrili su je svaki put ispod stepenica kad bismo došli'
7

Paislee (6) ponovno se nalazi sa svojim zakonskim skrbnicima i sestrom, dok su njezini biološki roditelji, zajedno s još jednim muškarcem, privedeni na sud. Protiv njih su podignute optužnice

VIDEO

Američka policija je nakon dvije godine potrage prije nekoliko dana pronašla djevojčicu Paislee Joann Shulits. Iako su godinama sumnjali da se nalazi u kući u kojoj su je naposljetku i pronašli, do ključne dojave ovog tjedna nisu mogli dobiti sudski nalog za pretres. 

Paislee (6) ponovno se nalazi sa svojim zakonskim skrbnicima i sestrom, dok su njezini biološki roditelji, zajedno s još jednim muškarcem, privedeni na sud. Protiv njih su podignute optužnice. 

Kimberly Cooper returns to court after being charged with custodial interference and endangering the welfare of a child of 6-year-old Paislee Shultis who was found by police in Saugerties, New York

Kako javlja CNN, djevojčica je nestala 13. srpnja 2019. godine iz naselja u blizini Ithace u saveznoj državi New York. Već je tad policija sumnjala da su je oteli njezini biološki roditelji koji nisu imali pravo skrbništva nad njom, Kimberly Cooper i Kirk Shulits. Na početku istrage, njezin otac je poricao da zna gdje se nalazi i rekao je policiji da ju je otela njezina majka i odvela u Philadelphiju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Kirk D. Shultis Jr. and Kimberly Cooper leave court after being charged with custodial interference and endangering the welfare of a child of 6-year-old Paislee Shultis who was found by police in Saugerties, New York

Tijekom dvije godine potrage za Paislee, policija je nekoliko puta dobivala dojave da se djevojčica nalazi u gradu Saugerties, oko 160 kilometara udaljenom od mjesta odakle je nestala. 

'Bili smo u kući desetak puta u zadnje dvije godine' 

Šef policije Joseph Sinagra rekao je kako su nekoliko puta pokušali pretražiti kuću, no bez sudskog naloga nisu mogli u nju ući i detaljno obaviti posao. 

Roditelji curicu skrivali skoro tri godine: Policija ju našla u maloj i hladnoj sobi ispod stubišta
Roditelji curicu skrivali skoro tri godine: Policija ju našla u maloj i hladnoj sobi ispod stubišta

- Bili smo u kući desetak puta kroz zadnje dvije godine, reagirali smo na dojave - rekao je Sinagra te dodao kako su djed i otac djevojčice zabranili policiji da bez naloga pretražuju spavaće sobe i podrum. Uz to, svaki put su rekli da ne znaju gdje je dijete. 

- Lagali su nam dvije godine, otac je govorio da ne zna gdje mu je kćer - rekao je Sinagra. 

No, ovog tjedna stvari su se preokrenule. Jedna dojava promijenila je tijek istrage. Zbog novih informacija policija je napokon uspjela dobiti sudski nalog da pretraže kuću. 

The house, where 6-year-old Paislee Shultis was found by police in Saugerties, New York

- Odmah smo poslali policajce u civilu da čekaju ispred kuće. Morali smo biti sigurni da nitko neće izaći iz kuće dok ne dobijemo nalog. Dobili smo ga četiri sata kasnije i ušli u kuću - ispričao je Sinagra. Po prvi put su uspjeli pretražiti sve sobe i podrum. 

Detektiv primijetio da nešto ne valja sa stepenicama 

- U njemu je bila kuhinja, spavaće sobe, dnevni boravak... Jedna od soba je bila soba male Paislee. Njezino ime je bilo na zidu, odjeća je odgovarala njenoj dobi, bio je i krevet u kojem je sigurno spavala - dodao je Sinagra. Soba je bila u blizini stepenica, ispod kojih je policija naposljetku i pronašla dijete.

Jedan od detektiva je primijetio da je nešto sa stepenicama čudno, a kada se približio vidio je deku ispod njih. 

Makeshift room underneath a staircase, where 6-year-old Paislee Shultis was found by police in Saugerties

- Zgrabili su alat i razmontirali stepenice. Kako su micali daske, primijetili su dva mala stopala - poručio je šef policije. Bilo je to mjesto na kojem se djevojčica zajedno s majkom očito često skrivala, vjerojatno svaki put kada bi policija pokucala na vrata. 

Majka, otac i djed djevojčice optuženi su za nekoliko prekršaja. 

- Trebali bismo pričekati dok sve činjenice ne budu poznate. Svi bi trebali biti strpljivi - poručila je odvjetnica majke. Sud ih je saslušao u srijedu. 

The house, where 6-year-old Paislee Shultis was found by police in Saugerties, New York

Sinagra je poručio za CNN kako su majka i otac djevojčice izgubili skrbništvo nad njom i njezinom sestrom 2019. godine, netom prije nego što je malena nestala. 

Policija našla djevojčicu koju su tražili tri godine: 'Vidjeli smo mala stopala ispod stepenica'
Policija našla djevojčicu koju su tražili tri godine: 'Vidjeli smo mala stopala ispod stepenica'

- Ovisi o razlozima zašto su izgubili skrbništvo, do sad su ga već mogli dobiti natrag. No, ovo će biti veliki korak unatrag za njih - rekao je. 

'Djevojčica nije rekla ni riječ, bila je uzrujana' 

Opisao je i kako se djevojčica ponašala kada ju je policija pronašla. 

- Nije ni pisnula. Nije rekla ni riječ, a kada smo ju napokon izvukli ispod stepenica bila je uzrujana. Siguran sam da je za nju bilo traumatično vidjeti nekoliko policajaca koji su bili naoružani - rekao je i dodao kako je djevojčica bila u dobrom fizičkom stanju i bolje volje već idući dan. 

- Ne znamo kako je živjela zadnje dvije godine i ne znamo koja je šteta nastala zbog uvjeta u kojima je živjela. Bila je odvojena od sestre, nije funkcionirala kao normalno dijete, nije imala mogućnost ići u školu - rekao je Sinagra. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a