Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovrha: Rastavio je svoju novu kuću i preselio se u garažu

Za kuću i restoran Dragul je digao kredit od 150.000 eura. Nije mogao na vrijeme plaćati rate pa je banka napravila ovrhu. Kuću i restoran procijenili su na 990.000 €

Duško Jaramaz
Foto: Duško Jaramaz
39 komentara

Umirovljeni pomorac Dragul Jajc (79) iz Murtera cijeli život štedio je za gradnju obiteljske kuće. Uz kuću uložio je i u restoran. Ali posao nije išao zbog recesije. Za kuću i restoran dignuo je ukupno 150.000 eura kredita kod banke. Kako nije mogao na vrijeme plaćati rate kredita, banka je napravila ovrhu nad kućom i restoranom. Procijenili su ih na 990.000 eura. Ogorčeni Jajc gotovo preko noći postao je beskućnik.

- Dobio sam rok od 20 dana da se iselim i nisam imao izbora. Uzeo sam s kuće vrata te zahodsku školjku, umivaonik, tuš kadu i nekoliko prekidača i utičnica. Preselio sam se u štalu koju, hvala Bogu, nisam stigao prepisati na svoje ime, inače bi mi banka i nju uzela - kaže Jajc. Zbog skidanja stvari s kuće policija ga je kazneno prijavila.

- Još ne mogu vjerovati da su mi zbog kredita od 150.000 eura uzeli imovinu vrijednu gotovo milijun. Ne mogu se s tim pomiriti - kaže Jajc. Sa suprugom i 15-godišnjim unukom preselio se u potleušicu na koju je ugradio vrata i sanitarije s “prave” kuće. 

Nesretni Dragul nada se kako će se pravosuđe i policija jednog dana pozabaviti njegovim slučajem i da će barem njegov mladi unuk doživjeti da se ova nepravda ispravi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message