Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovrhovoditelj na deložaciji vikao na novinare i tjerao ih

Ljubicu Lalić (60) trebali su u petak deložirati iz njezine kuće u Šibeniku. Njezin pokojni muže je svom poslodavcu bio jamac, a ovaj je mimo njih opet uzeo kredit

Duško Jaramaz
Foto: Duško Jaramaz
5 komentara

'Ko ste vi? Tko vas je zvao? Ajmo vani, grmio je sudski ovrhovoditelj tjeranjem Florijan Paić. On je došao deložirati Ljubicu Lalić (60) iz njene kuće u ulici Đure Đakovića u Šibeniku. Bez pozdrava i predstavljanja upao je u prostoriju gdje je Ljubica novinarima opisivala svoj jad, te je zapovjednim tonom naredio svima da izađu vani. Na višekratne molbe da se predstavi i legitimira, ljutiti ovrhovoditelj je novinarki HTV-a oduzeo mikrofon, a snimatelju odgurnuo kameru. Novinari su popustili ne želeći nesretnoj Ljubici stvarati dodatne probleme i troškove.

- Ajme meni, gdje ću?! Ne preostaje mi ništa drugo nego da uzmem kišobran i odem živjeti pod stablo - zakukala je Ljubica. 

Njen sada pokojni muž je 1995. godine svom poslodavcu Josipu Benčiću i njegovoj tvrtki 'Slavonac' kod Jadranske banke bio jamac za kredit u iznosu od 227.731 kunu. Kao jamstvo za kredit je stavljena hipoteka na kuću Lalićevih, a kredit je uredno vraćan. Međutim, kad je suprug 2004. godine umro, Ljubicu su snašli problemi.

- Kad sam godinu dana nakon njegov smrti došla na ostavinsku raspravu ispostavilo se da je naša kuća pod hipotekom za još jedan kredit u iznosu od 329.908 kuna koji je Josip Benčić digao 1998. godine, a o kojem nismo ništa znali. Iskoristio je papire koje smo mu dali za prvi kredit i krivotvorio potpise. Rate nije plaćao, tako da je 2005. godine pokrenuta ovrha - ispričala nam je Ljubica. 

Pokrenula je tužbu zbog prijevare koja do danas nije okončana. Šibenski sud je, ne čekajući ishod ovog postupka, u petak krenuo izbaciti Ljubicu iz njenog stana. Ipak, deložacija je odgođena za desetak dana, koliko će ovrhovoditelju trebati da utvrdi može li se ovrha provesti dok traje postupak u kojem Ljubica pokušava osporiti hipoteku.   

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message