Obavijesti

News

Komentari 5

Ovrhovoditelj na deložaciji vikao na novinare i tjerao ih

Ovrhovoditelj na deložaciji vikao na novinare i tjerao ih
4

Ljubicu Lalić (60) trebali su u petak deložirati iz njezine kuće u Šibeniku. Njezin pokojni muže je svom poslodavcu bio jamac, a ovaj je mimo njih opet uzeo kredit

VIDEO

'Ko ste vi? Tko vas je zvao? Ajmo vani, grmio je sudski ovrhovoditelj tjeranjem Florijan Paić. On je došao deložirati Ljubicu Lalić (60) iz njene kuće u ulici Đure Đakovića u Šibeniku. Bez pozdrava i predstavljanja upao je u prostoriju gdje je Ljubica novinarima opisivala svoj jad, te je zapovjednim tonom naredio svima da izađu vani. Na višekratne molbe da se predstavi i legitimira, ljutiti ovrhovoditelj je novinarki HTV-a oduzeo mikrofon, a snimatelju odgurnuo kameru. Novinari su popustili ne želeći nesretnoj Ljubici stvarati dodatne probleme i troškove.

- Ajme meni, gdje ću?! Ne preostaje mi ništa drugo nego da uzmem kišobran i odem živjeti pod stablo - zakukala je Ljubica. 

Njen sada pokojni muž je 1995. godine svom poslodavcu Josipu Benčiću i njegovoj tvrtki 'Slavonac' kod Jadranske banke bio jamac za kredit u iznosu od 227.731 kunu. Kao jamstvo za kredit je stavljena hipoteka na kuću Lalićevih, a kredit je uredno vraćan. Međutim, kad je suprug 2004. godine umro, Ljubicu su snašli problemi.

- Kad sam godinu dana nakon njegov smrti došla na ostavinsku raspravu ispostavilo se da je naša kuća pod hipotekom za još jedan kredit u iznosu od 329.908 kuna koji je Josip Benčić digao 1998. godine, a o kojem nismo ništa znali. Iskoristio je papire koje smo mu dali za prvi kredit i krivotvorio potpise. Rate nije plaćao, tako da je 2005. godine pokrenuta ovrha - ispričala nam je Ljubica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokrenula je tužbu zbog prijevare koja do danas nije okončana. Šibenski sud je, ne čekajući ishod ovog postupka, u petak krenuo izbaciti Ljubicu iz njenog stana. Ipak, deložacija je odgođena za desetak dana, koliko će ovrhovoditelju trebati da utvrdi može li se ovrha provesti dok traje postupak u kojem Ljubica pokušava osporiti hipoteku.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a