Obavijesti

News

Komentari 27

"Oživljava elektrootpad" i od smeća radi prava remek-djela

"Oživljava elektrootpad" i od smeća radi prava remek-djela
4

Zagrebački serviser Branko u mirovini je otkrio da ima dar za modu, a radi sve za žene informatičkog doba. Izrađuje naušnice od kondenzatora, broševe od diskova...

VIDEO

Naušnice od kondenzatora, broševi od hard diskova i dijelova iz DVD playera, privjesci od USB kablova, satovi, cipele i torbice od matičnih ploča i tipki od tastature, vaze od žarulja, lampe od starih televizora..., samo su neka od malih remek-djela kreatora otpada Branka Grežinoveca (56).

Na Zagrebačkom energetskom tjednu u svibnju ove godine na Trgu bana Jelačića, zajedno s članovima udruge Terra Bona, htio je skrenuti pozornost na velik broj elektroničkog otpada i educirati ljude o važnosti odvojenog prikupljanja tog otpada. Ljude je uspio zainteresirati upravo svojim neobičnim kreacijama.

- Bili smo prava atrakcija. Ljudi su htjeli pokupovati sve na našem štandu, a cipele je svaka druga žena htjela probati - kaže nam Branko, zatečen velikim interesom koji su kreacije izazvale.

- Cipele su zasad nenosive, a i torbica služi isključivo kao ukras. Da sam imao malo više vremena, bila bi nosiva. Sve bi se to i moglo napraviti. Ne isključujem mogućnost da bih mogao krenuti i u prodaju jer smeća ima, izvor materijala je nepresušan - ističe Branko, umirovljeni RTV serviser, koji je tek sad otkrio da ima umjetničkog dara.

Osim što u svojoj garaži u zagrebačkoj Dubravi svaki dan izrađuje svoja mala umjetnička djela, od dijelova starih kompjutora sklapa nova, stavlja ih u funkciju i poklanja udrugama kojima nedostaju računala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...