Obavijesti

News

Komentari 194

Oživljavaju Imunološki, u planu tvornica od 350 milijuna kuna

Oživljavaju Imunološki, u planu tvornica od 350 milijuna kuna

VLADA ODLUČUJE U dva tjedna na Vladi se trebaju naći točke koje će odlučiti o gradnji nove tvornice Imunološkog. Izgradili bismo je u maksimalno tri godine

VIDEO

Zagrebački potresi sravnili su sve planove o pokretanju proizvodnje u staroj tvornici Imunološkog zavoda. No lani u kolovozu ministar Vili Beroš sazvao je sastanak koji je bio okidač za izradu plana dočekane nove tvornice, koja bi Imunološki trebala vratiti u život.

Kako doznajemo, u roku od dva tjedan na Vladi bi se trebale naći tri točke koje će omogućiti da se krene u gradnju tvornice vrijedne 350 milijuna kuna. Gradili bi je u Brezju, a za te potrebe zaposlilo bi se i 200 novih stručnjaka. S obzirom na to da bi gradnja tvornice trajala maksimalno tri godine, bilo bi dovoljno vremena da se mlade snage već sad počnu pripremati za budući posao. U Imunološkom još rade stručnjaci koji radili u doba dok je ondje cvala proizvodnja.

Imaju iskustva i znanja da ga prenesu na buduće generacije. Imunološki zavod do sada je pripremio svu potrebnu dokumentaciju operativnog plana, revizijskih i financijskih izvještaja, procjene vrijednosti dionica kao i procjene nezavisnih pravnih i zdravstvenih stručnjaka koje su u tijeku. Put do svih dozvola jest težak jer prvotno treba riješiti pravne odnose, koji se nisu riješili još od 1996. godine.

No iza čelnih ljudi u Imunološkom višemjesečni je posao u kojem su raspetljali sve pravne zavrzlame te pripremili svu papirologiju i planove koje Vlada treba amenovati. Za sada su na lokaciji, nadamo se, buduće tvornice livada s konjima koji služe za proizvodnju zmijskog protuotrova, zmijarnik i ovčarnik.

Imunološkom je spas u Covidu? 'Mogli bi proizvoditi cjepivo...'
Imunološkom je spas u Covidu? 'Mogli bi proizvoditi cjepivo...'

To zemljište u vlasništvu je društva, a pod hipotekom je države u iznosu od 50 milijuna kuna. I to će se riješiti bez poteškoća ako ima volje, a doznajemo a su sva nadležna ministarstva dala pozitivno mišljenje, što znači da ne bi trebalo biti prepreka za buduću proizvodnju cjepiva u Hrvatskoj.

Švicarci su još 2006. napravili idejni projekt takoreći do štekera. S obzirom na to da je to gotov materijal, a da se s gradnjom tvornice želi što prije krenuti, radit će se na temelju tog plana uz možebitne male preinake. Točnije, neće se sve graditi odjednom.

'U par mjeseci ću smanjiti liste čekanja, Imunološki bi mogao oživjeti, financije nisu problem'
'U par mjeseci ću smanjiti liste čekanja, Imunološki  bi mogao oživjeti, financije nisu problem'

Tvornica je zamišljena da bude na kat. Prizemni dio previđen je za cjepiva protiv dječjih bolesti, poput rubeole, za što Imunološki ima matične sojeve. A gornji dio bio bi za cjepiva protiv gripe, odnosno korone. Indijci već žele potpisivati ugovore, a javljaju se i drugi partneri iz svijeta. Ako sve prođe po planu, tvornicu bi isplatili u roku od jedne do tri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa