Obavijesti

News

Komentari 0

Ozlijeđena dva člana posade, traje istraga o ekploziji brodice

Ozlijeđena dva člana posade, traje istraga o ekploziji brodice
3

Nakon što je u srijedu u Rogoznici došlo do eksplozije na brodici usred koje su ozlijeđena dva muškarca, pokrenuta je istraga kako bi se utvrdio njen uzrok.

VIDEO

Službenici Lučke kapetanije Šibenik izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o nesreći, koja se dogodila u marini Frapa i u kojoj su ozlijeđena su dvojica djelatnika, stoji na početku priopćenja za javnost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koje prenosimo u cijelosti:

Iz Uprave marine Frapa na poziciju su odmah pozvani djelatnici Hitne medicinske pomoći Šibenik, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva, DVD Rogoznica, a o događaju je obaviještena Lučka ispostava Rogoznica i Policijska uprava Šibensko - kninska.

Prema trenutno javno dostupnim informacijama, pomorska nesreća se dogodila jučer u 12.04h, u tranzitnom gatu marine na brodici (gliseru) imena 'My Way Tipa II', dužine 9,55 metara, sa ugrađenim benzinskim pogonskim strojem snage 388 kW, u vlasništvu pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj.

Eksplozija na jahti u Rogoznici: Dva radnika završila u bolnici
Eksplozija na jahti u Rogoznici: Dva radnika završila u bolnici

Prilikom eksplozije ozlijeđena su dva člana posade brodice, koji su ujedno i djelatnici mjesne ispostave charter tvrtke registrirane u Hrvatskoj, M.M., (rođen 1995. godine), državljanin Republike Hrvatske, koji je u nesreći zadobio teže tjelesne ozljede, zbog čega je hitno medicinski transportiran u KBC Zagreb i njegov kolega D.K. (rođen 1991. godine), također državljanin Republike Hrvatske, koji je u ovoj nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede. Obojica stradalih u trenutku eksplozije nalazili su se na brodici.

Pripadnici DVD Rogoznica požar na brodici ugasili su 15 minuta nakon eksplozije, nakon čega je brodica izvađena iz mora na suhi vez marine Frapa, gdje su službenici LI Rogoznica započeli sa očevidom o uzrocima ove pomorske nesreće, u suradnji sa djelatnicima PU Šibensko - kninske, koji istražuju razloga koji su doveli do ove nesreće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1