Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ozlijedio sina (12): Dobio rad za opće dobro umjesto zatvora

Općinski sud u Koprivnici pravomoćno je osudio 56-godišnjeg muškarca zbog obiteljskog nasilja na 8 mjeseci zatvora, koji se zamjenjuje radom za opće dobro

29 komentara

Općinski sud u Koprivnici pravomoćno je osudio 56-godišnjeg muškarca sa šireg koprivničkog područja zbog obiteljskog nasilja na osam mjeseci zatvora, koji se zamjenjuje radom za opće dobro. Jedan dan zatvora zamjenjuje se s dva sata rada.   

On je, kako se navodi u presudi, u obiteljskoj kući ozlijedio maloljetnog sina (12). Dječaka je primio za glavu sa stražnje strane i glavom mu udario u zid. Uslijed čega je dječak zadobio lakšu ozljedu glave u vidu natučenja i krvnog podlijeva desne strane čela. 

Na raspravi okrivljenik je izjavio da se smatra krivim. Nije osporavao činjenične navode optužnice. Naveo je da je sin njega naljutio jer se iznad peći sušila roba, pa nije mogao dosegnuti svoju majicu. Zbog toga je dovukao stolac na koji se popeo i sve je palo. Osuđenik normalno kontaktira sa sinom, žao mu je zbog počinjenja djela te navodi da se isto više neće ponoviti. 

Sud ga je proglasio krivim s time da nije prihvaćen prijedlog državnog odvjetništva da mu se izrekne bezuvjetna kazna zatvora, već sud smatra da se izrečenom kaznom može u cijelosti postići zakonom predviđena svrha kažnjavanja. Prije svega utjecati na okrivljenika da ubuduće ne čini nova kaznena djela, pri čemu je sud olakotnim ocijenio njegovo priznanje počinjenja djela, izraženo žaljenje i kajanje. Te činjenicu da niti prije, a niti poslije kritičnog događaja, nije fizički nasrtao na svog maloljetnog sina. Otegotna mu je okolnost dosadašnja osuđivanost zbog obiteljskog nasilja.  

Možda vas zanima i ovo:
Message