Obavijesti

News

Komentari 579

Ozlijeđeni branitelj je stabilno, Stožer traži ostavku Ostojića

Ozlijeđeni branitelj je stabilno, Stožer traži ostavku Ostojića
12

Neslužbeno doznajemo da je vukovarski policajac, koji se sumnjiči da je ozlijedio Darka Pajčića (41), suspendiran do daljnjega. Pajčić se nalazi u osječkoj bolnici

VIDEO

Darko Pajčić (41), koji je danas ozlijeđen ispred zgrade policijske postaje u Vukovaru, izvan je životne opasnosti. Pajčić je s još jednom osobom došao pred PP i podesnim predmetom razbio postavljenu ploču. Pri tome je došlo do sukoba s policijom pri čemu je zaradio teške tjelesne ozljede i zatim hitno prebačen u KBC Osijek.

>>> Dvojica se tukla s policajcem, prosvjednici 'okupirali' postaju

- Danas u poslijepodnevnim satima u Kliniku za neurokirurgiju KBC Osijek primljena je muška osoba iz Vukovara s prijelomom zatiljne kosti, nagnječenjem mozga, krvnim ugruškom ispod tvrde moždane ovojnice. Bolesnik je stabilan, pri punoj svijesti i za sada nije životno ugrožen, navodi se u priopćenju KBC Osijek.

Poslije današnjeg incidenta u Vukovaru, koji je najteži od kako se pojavio problem uvođenja dvojezičnosti, dvojezične ploče se ponovno čuvaju. Kod svake ploče, koja je i dalje na fasadi, su i dva policajca koji ih čuvaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stožer traži ostavku ministra Ranka Ostojića

- Pozivamo ministra Ostojića, ravnatelja policije, načelnika PU i PP i sve u lancu zapovijedanja da podnesu ostavke jer kako se može dozvoliti da zbog jedne dvopismene ploče padne hrvatska krv. Ovdje se radi o prekomjernoj uporabi sile i prekoračenju ovlasti te ćemo podnijeti tužbu protiv policije - rekao je član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara na večerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare Franjo Šoljić.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je okupljenim novinarima da je Pajčić zadobio frakturu lubanje, izljev krvi u mozak i da je u životnoj opasnosti. Premijeru Milanoviću i ministru Ostojiću poručio je da na duši imaju maloljetnog branitelja te da su direktni krivci njih dvojica.

"Želite kaos, ali ga nećete dobiti"

- Ne prihvaćamo ovu objavu rata. Želite kaos, ali ga nećete dobiti. Nećete nas dokrajčiti i svoja zlodjela podvaliti bilo kome, a najmanje nama - istaknuo je Josić pozivajući građane da 18. studenoga u Vukovaru pokažu razliku od vukovarske i nevukovarske Hrvatske.

"Zovi Hitnu!"

Pred novinarima se pojavio i Antun Čulina koji je u vrijeme incidenta prolazio ispred PP i tada vidio čovjeka da leži na tlu.

- Vidio sam da ispred vrata policije na tlu leži čovjek. Po meni je on bio mrtav. Odmah sam izašao iz automobila. Tada se pojavljuje jedan policajac koji me je samo gledao. Rekao sam mu: "Zovi Hitnu", pri čemu je on samo nešto mrmljao i počeo se povlačiti. Rekao sam mu tada: "Idiote, najvjerojatnije da si ga ti i udario". I dalje se povlačio ali i uhvatio za futrolu pištolja. Pojavljuje se u međuvremenu još nekoliko policajaca koji mi prilaze, zavrću ruku i privode - rekao je Čulina prisjećajući se današnjih događaja.

Policajac suspendiran

Poslije svega na ispitivanju je proveo 2-3 sata. Kaže kako je prva optužba bila napad na službenu osobu kao i da je potom zatražio da vidi koju je to osobu on napao. Ubrzo je pušten iz postaje i uputio se kući.

Neslužbeno doznajemo da je vukovarski policajac, koji se dovodi u vezu s ovim događajem i sumnjiči da je nanio ozljede Pajčiću, suspendiran do daljnjega.

>>> Ponovno razbijena dvojezična ploča na policijskoj postaji

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 579
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1