Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Pacijenti na čekanju: KB Sestre milosrdnice otkazuje operacije

Klinika za kirurgiju KB-a Sestre milosrdnice otkazuje od petka sve operacije i 30-ak pacijenata morat će se strpiti. Ravnatelj Zovak kaže da će organizirati rad za hitne pacijente. Zbog kvara problema ima i Trauma

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
13 komentara

Klinika za kirurgiju KB Sestre milosrdnice morat će otkazati sve operacije, pa i one hitne, zbog puknuća vodovoda. Operacije se odgađaju od petka te će biti zatvoreno pet operacijskih sala. 

Ravnatelj zagrebačke bolnice, Mario Zovak, rekao je za HTV da će 30-ak pacijenata koji su predviđeni za program zamoliti da se strpe. 

- Njihovo zdravlje neće biti ugroženo za koji dan. Ali i organizirat ćemo rad za hitne pacijente. Hitna služba radi 24 sata, dakle vrlo vjerojatno će jedan dio programa raditi u noćnim satima na klinici za ginekologiju i urologiju - rekao je Zovak. 

Klinika za traumatologiju našla se u sličnim problemima. Samo u jednoj od šest operacijskih dvorana imaju djelomično ispravan prijenosni rendgen, a dva su pokvarena. 

- To su aparati koji su nam nužni da bi mi radili svakodnevno svoje operacije. Radi se o opremi koja je stara, ona iznosi od 14-18 godina i ta oprema je dala svoje - rekao je za HTV Srećko Sabalić, predstojnik Klinike za traumatologiju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message