Obavijesti

News

Komentari 6

Pakistan: Još 2009. god. smo SAD-u rekli za Osaminu kuću

Pakistan: Još 2009. god. smo SAD-u rekli za Osaminu kuću
1

Iako je agencija ISI prenijela informacije o kući, tvrdi da nisu znali da bin Laden tamo živi. Tek prije šest mjeseci su saznali da Osamina žena i djeca tamo žive

VIDEO

Pakistanska vlada i obavještajne agencije tvrde da su još 2009. godine obavijestile SAD o kući Osame bin Ladena na sjeveru Pakistana. Iako je agencija ISI prenijela informacije o kući, tvrdi da nisu znali da bin Laden tamo živi. 

Viši dužnosnik ISI-ja rekao je za Sky News da su tek prije šest mjeseci saznali da Osamina žena i sinovi žive u kući u Abbottabadu. Dodao je da su odmah i taj podatak podijelili sa CIA-om. 

- Osamino uhićenje je rezultat informacija koje smo im dali, rekao je. Pakistanska policija uhitila je Gula Mohammeda koji je kupio zemlju na kojoj je izgrađena Osamina kuća.

'Osama mi je naredio da ga ubijem ako ga Amerikanci pronađu'

Nasser al-Bahri (39), jedan od najbližih suradnika Osame bin Ladena i član Al Qa'ide, rekao je kako mu je šef naredio da ga ubije ukoliko ga ikada uhvate Amerikanci. Otkrio je kako mu je Osama dao u ruke napunjeni pištolj još 1998. godine dok su se skrivali u špiljama u Afganistanu.

- Ukoliko me Amerikanci ikada uhvate, apsolutno ne želim svoj život završiti kao zatvorenik u SAD-u. Prema tome, ti ćeš me ubiti ako me ulove - rekao je Osama Nasseru. Bin Laden mu je rekao kako radije želi 'dobiti' dva metka u glavu, nego život provesti u zatvoru.

Al-Bahri je za Osamu radio šest godina.

- Nakon što sam čuo za njegovo ubojstvo prvo sam pomislio je li mu se ostvarila posljednja želja. Drago mi je što ja nisam bio taj koji ga je ubio - dodao je al-Bahri. Nekadašnji član Al Qa'ide otkrio je i neke druge strasti šefa terorističke skupine. Kaže kako je Osama bio veliki fan nogometnog kluba Arsenal te je od sportova još pratio i odbojku, prenosi Telegraph. Osamin nekadašnji tjelohranitelj ističe i da je njegov biši šef bio opsjednut crnim konjima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca